首页 › 答案 › 题库 › 知到智慧树 › 未分类

智慧树知到《大学生创业英语(广西师范大学)》2025章节测试答案

智慧树知到《大学生创业英语(广西师范大学)》2025章节测试答案
第一章测试
1. 创新创业是世界大势所趋、国家发展动力之源,加强创新创业教育是高等教 育的时代使命。( )
A、错
B、对
答案:B
2. 本课程能帮助同学们提升英语语言技能和了解创新创业。( )
A、对
B、错
答案:A
3. This course has 15 chapters. ( )
A、对
B、错
答案:B
4. One of the course objectives is o help foster current and prospective Chinese business owners with a learning experience by combining elements of learni ng English vocabulary with usage in the business environment. ( )
A、错
B、对
答案:B
5. Innovation and entrepreneurship has become the trend of our world and it is the momentum of our national development. ( )
A、对
B、错
答案:A
6. What is the name of this online course? ( )
A、College Business English
B、College English for Entrepreneurs
C、Entrepreneurship English
D、English for College students
答案:B
7. Which of the followings does not belong to the course objectives? ( )……
A、To create an introduction course to business entrepreneurship
B、To create a business
C、To help foster current and prospective Chinese business owners with a lear ning experience by combining elements of learning English vocabulary with usage in the business environment
D、To build a foundation for international cooperation by expanding students’ English ability directly in the area of Business Entrepreneurship
答案:B
8. Which of the followings is incorrect ( ) ?….
A、This course has 11 chapters.
B、Learners of this course have to create a business.
C、One of the course objectives is to create an introduction course to business entrepreneurship.
D、You will gain information on running a business by learning this course.
答案:B
9. Who are our target students?( )
A、Internationals who are English speakers looking for an introduction to busi ness entrepreneurship
B、Students in university looking for an elective in Business Entrepreneurship
C、Students who are curious about business creation and development
D、Current business owners looking for more information on running a busin ess
答案:ABCD
10. What will you get after learning this online course? ( )
A、Simple conversation using business lingo and vernacular
B、Increased vocabulary focused on Business/Entrepreneurship
C、Basic concepts of Business Entrepreneurship
D、Resources for creating a business
答案:ABC
第二章测试
1. “Mass entrepreneurship and innovation” has been an effective driver for bot h economic growth and the consistent transition between traditional and ne w growth engines. ( )
A、对
B、错
答案:A
2. One of the major purposes of Entrepreneurship education is to encourage bot h college students and graduates to broaden their mind and maximize their p otential. ( )
A、对
B、错
答案:A
3. It is commonly believed that entrepreneurs are risk-takers. ( )
A、错
B、对
答案:B
4. Entrepreneurial thinking is one of the most relevant skills for the 21stcentury workforce. ( )
A、错
B、对
答案:B
5. Which of the followings are incorrect? ( )
A、“Destiny” means “entrepreneurs love what they do”.
B、“Devotion” means “entrepreneurs want to be in charge of their own destiny rather than dependent on an employer”.
C、“Determination” means “once entrepreneurs decide on a course of action, t hey implement it as quickly as possible”.
D、“Decisiveness” means “entrepreneurs make decisions swiftly”.
答案:ABC
6. What are major tasks of the State Council executive meeting?( )
A、Make decisions on important items involved in the State Council’s work.
B、Deliberate on drafts of laws and administrative regulations.
C、Discuss urgent social and economic issues.
D、Make new policies.
答案:ABC
7. What does “big business” mean in the following sentence: “Medicine is big bu siness in many countries around the world”? ( )
A、大生意
B、大企业
答案:A
8. Every organization has to be operated exclusively for profit. ( )
A、对
B、错
答案:B
9. Jack Ma is the cofounder of Alibaba Group. ( )
A、对
B、错
答案:A
10. All businessmen are entrepreneurs. ( )
A、对
B、错
答案:B
第三章测试
1. What does Design Thinking mean? ( )
A、设计思维
B、设计思路
C、设计方法
D、设计思考
答案:A
2. Design thinking is a series of effective innovation modes. ( )
A、错
B、对
答案:B
3. Which of the followings is incorrect? ( )
A、A good point of view should provide focus and frames the problem.
B、Test is the mode of your design process in which you aim to generate radic al design alternatives.
C、Empathy is the foundation of a human-centered design process.
D、The define mode is critical to the design process because it explicitly expre sses the problem you are striving to address through your efforts.
答案:B
4. Prototyping is used for many reasons, including empathy gaining, exploratio n, testing and inspiration. ( )
A、错
B、对
答案:B
5. What are the modes of design thinking?( )
A、empathize
B、test
C、define
D、ideate and prototype
答案:ABCD
6. Group travelling and adventure represent two different modes of thinking. ( )
A、错
B、对
答案:B
7. Adventure reflects managerial thinking which emphasizes efficiency. ( )
A、错
B、对
答案:A
8. Group travelling reflects entrepreneurial thinking. ( )
A、错
B、对
答案:A
9. Which of the followings is incorrect? ( )
A、Bird-inhand Principle means, to start your business, the resources that you have alr eady owned are better than unreachable resources.
B、Affordable Loss Principle suggests evaluating your affordable loss in advan ce.
C、Lemonade Principle encourages entrepreneurs to be negative when encou ntering difficulties.
D、It is important to realize that contingencies will happen in the process of cr eating a business.
答案:C
10. Which of the followings is incorrect? ( )
A、Pilot-in-theplane Principle means entrepreneurs should learn to control the moving dire ctions.
B、In the eyes of expert entrepreneurs, negative contingencies are not the cost , but new resource.
C、Lemonade Principle tells us to embrace uncertainty or contingency during t he process of creating a business.
D、Entrepreneurs can create the predictable future.
答案:D
第四章测试
1. In the “STRETCH” framework, “S” refers to Social Needs. ( )
A、对
B、错
答案:A
2. In the “STRETCH” framework, the first “T” refers to Team-building. ( )
A、错
B、对
答案:A
3. In the “STRETCH” framework, “R” refers to Resources. ( )
A、对
B、错
答案:A
4. In the “STRETCH” framework, “E” refers to Evaluation. ( )
A、错
B、对
答案:B
5. In the “STRETCH” framework, the second “T” refers to Targets. ( )
A、错
B、对
答案:A
6. In the “STRETCH” framework, “C” refers to Contingency. ( )
A、错
B、对
答案:B
7. In the “STRETCH” framework, “H” refers to How to run your business? ( )
A、错
B、对
答案:B
8. The word STRETCH cannot have a positive meaning: to make business or ent repreneurship project bigger and farther. ( )
A、对
B、错
答案:B
9. The word “stretch” literally means to cause something to reach, often as far a s possible, in a particular direction. ( )
A、对
B、错
答案:A
10. This course uses “STRETCH”, as a framework, to correspond with the main st eps of creating a business. ( )
A、错
B、对
答案:B
第五章测试
1. “Those products or services that fill the needs or wants of a large part of soci ety” is the definition of what vocabulary term? ( )
A、Social Relations
B、Customers’ Needs
C、Social Needs
D、Market
答案:C
2. Brainstorming means “an activity during which the sole purpose is to develo p ideas”. ( )
A、对
B、错
答案:A
3. Competitor means “a person or business who sells a similar product or servic e as you”. ( )
A、错
B、对
答案:B
4. NGO stands for Governmental Organization. ( )
A、对
B、错
答案:B
5. Western culture is more ________________ than Chinese culture. ( )
A、individualistic
B、indirect
C、hierarchical
D、dignity oriented
答案:A
6. Linell Davis suggested that a better translation for 面子 was what? ( )
A、Honor
B、Dignity
C、Integrity
D、Face
答案:B
7. Using hints and subtle speech while speaking, is an example of what? ( )
A、Direct Communication
B、Disrespectful Communication
C、Miscommunication
D、Indirect Communication
答案:D
8. Using the word profit, which sentences are correct? ( )
A、It mostly profit that the business makes.
B、We spent less money this year and our profits increased.
C、Profits is inescapable with a great business plan.
D、We can profit from this situation.
答案:BD
9. Which sentence is correct? ( )
A、Group brainstorming are one way of coming up with ideas because more h eads can have come up with more ideas than just one head thinking.
B、Group brainstorming isn’t one way of coming up with ideas because more heads can’t come up with more ideas than just one head thinking.
C、Group brainstorming isn’t one way of coming up with ideas because more h eads can come up with more ideas than just one head thinking.
D、Group brainstorming is one way of coming up with ideas because more hea ds can come up with more ideas than just one head thinking.
答案:D
10. Group Brainstorming is when several people gather to come up with ideas.
A、错
B、对
答案:B
第六章测试
1. Which of the followings is incorrect about “mission statement” ?( )
答案:A
2. How many interpretations of SMART goals was/were introduced in this chap ter?( )
A、1
B、3
C、4
D、2
答案:D
3. Which of the followings is incorrect in the SMART system? ( )
A、M stands for manageable.
B、R stands for reachable.
C、S stands for special.
D、A stands for action-oriented.
答案:D
4. A company’s values should align to its mission. ( )
A、错
B、对
答案:B
5. A goal is “an observable and measurable end result having one or more objec tives to be achieved within a more or less fixed timeframe. ( )
A、对
B、错
答案:A
6. Usually the higher-level goals only can be reached as the lowerlevel goals have been attained. ( )
A、对
B、错
答案:A
7. A SMART goal is a short acronym for a particular standard and criterion in go al setting process.( )
A、错
B、对
答案:B
8. Which of the followings are business goals? ( )
A、Increase traffic on your business website or blog/WeChat .
B、Hire your first employee.
C、Create a new product.
D、Reduce ongoing business expenses.
答案:ABCD
9. Which of the followings belongs to the process of creating a mission stateme nt? ( )
A、Discuss the statements and come up with one sentence everyone agrees wi th.
B、Communicate it to everyone in your company, when you have finalized you r mission statement.
C、Ask your business partners or core team members to do the same thing
D、Try to write a sentence to describe the purpose of your business.
答案:ABCD
10. A mission statement is a summary which defines.( )
A、who you are
B、do it for whom
C、what you do
D、how to do it
答案:ABCD
第七章测试
1. In the 21st century, people with abundant and excellent resources are easy to be successful. ( )
A、错
B、对
答案:B
2. Resource means money and possessions, especially a large amount of money used for producing more wealth or for starting a new business. ( )
A、对
B、错
答案:B
3. KAR model is based on the means of Effectuation proposed by Professor Sara s Sarasvathy. ( )
A、错
B、对
答案:B
4. In KAR model, “K” refers to Knowledge, “A” refers to Abilities and “R” refers t o Resources. ( )
A、对
B、错
答案:B
5. Business letters are used for longer or more official messages. ( )
A、对
B、错
答案:A
6. An email is a message that is sent and received electronically over a computer net work. ( )
A、错
B、对
答案:B
7. Tangible resources include ( ).
A、capital resources
B、physical resources
C、human resources
D、technological resources
答案:ABCD
8. Intangible resources include ( ).
A、policy resources
B、information resources
C、physical resources
D、Social resources
答案:ABD
9. In this chapter, resources that college student entrepreneurs use are ( ).
A、social resources and alumni resources
B、enterprise resources
C、government resources
D、resources in colleges and universities
答案:ABCD
10. What are the qualities of effective business communication? ( )
A、briefness and organization
B、courtesy and suitability
C、punctuation and form
D、clarity and relevance
答案:ABD
第八章测试
1. SWOT Analysis: what does the “O” stand for? ( )
A、Outstanding
B、Occasions
C、Opportunities
D、Original
答案:C
2. Sometimes an investor will end their position in your company, what is their plan called? ( )
A、Termination Contract
B、Termination Plan
C、Exit Clause
D、Exit Strategy
答案:D
3. SWOT Analysis: what does the “T” stand for? ( )
A、Threats
B、Transitions
C、Tactics
D、Troubles
答案:A
4. USP stands for? ( )
A、Unique Selling Proposition
B、Under Sold Parts
C、Uniform Stock Profit
D、Under Sales Penalty
答案:A
5. Jim has a pool construction business and Bob has a pool cleaning business. B ob gets the most repeat business. ( )
A、对
B、错
答案:A
6. “What areas are you lacking in that need improvement?” is a question from o ur SWOT framework. Which category does it belong to? ( )
A、Threats
B、Opportunities
C、Strengths
D、Weaknesses
答案:D
7. Revenue – Expenses = Profit ( )
A、对
B、错
答案:A
8. Which section does this question belong to: Why do you want to do this, reall y? ( )
A、Technical Feasibility
B、Market Feasibility
C、Financial Feasibility
D、Team Skills and Desire
答案:D
9. What is a business’ customer base? ( )
A、The group of customers that give repeat business and stay over long period
B、The customers we spend time and money to gain to purchase one time
C、The first 100 customers of a business necessary to create a profit
D、The first customers that form the base of the business
答案:A
10. Which statement best describes Value Proposition? ( )
A、A market point where supply and demand are in equilibrium.
B、An arbitrary analysis of a business’ worth due to sale volume and intellectu al property licenses.
C、Why should a person do business with you and not with another similar pr oduct/service?
D、This is a specific point at which the sale volume is maximized because the c ustomer believes the price paid is lower that it should be for what they receiv ed. Also known as bang-for-buck.
答案:C
第九章测试
1. Most great businesses are a one-person show. ( )
A、错
B、对
答案:A
2. Business partners, like parents and spouses, are rarely perfect. ( )
A、对
B、错
答案:A
3. Entrepreneurs wear many hats.” means they take on a lot of roles when runn ing a business. ( )
A、错
B、对
答案:B
4. The most obvious advantage of hiring employees is that you will have a lot of free time to do whatever you want. ( )
A、错
B、对
答案:A
5. Personal or professional conflicts can slow down the workflow and sour the workplace atmosphere. ( )
A、错
B、对
答案:B
6. Entrepreneurial team refers to an effective working group formed by two or more people who have certain interests and have a direct impact on the decis ions of the team and the enterprise. ( )
A、错
B、对
答案:B
7. Which is not the disadvantages of hiring employees? ( )
A、Establishing more detailed work place rules and policies
B、Having others to share the work
C、The added expenses
D、A large amount of paperwork
答案:B
8. In the course of weighing the decision to hire employees, what basic question s will you need to answer? ( )
A、Are you ready to be a boss?
B、Do you have the people skills required to manage employees?
C、Can you share control?
D、Can you afford employees?
答案:ABCD
9. The entrepreneurial team is composed of five elements. What are they? ( )
A、Performance
B、Plan
C、Place; Power
D、Purpose; People
答案:BCD
10. We have mentioned some useful settings of training and development. What are they? ( )
A、Classes.
B、Seminars
C、Workshops
D、Conferences and Expos
答案:ABCD
第十章测试
1. Business ownership is without any risks or contingencies. ( )
A、错
B、对
答案:A
2. Being fully responsible means the success or failure of your business rests on you. ( )
A、错
B、对
答案:B
3. Facing these challenges can get scary and lonely, especially if you don’t have t he emotional support of family and friends. ( )
A、对
B、错
答案:A
4. A startup can go under for only one reason. ( )
A、对
B、错
答案:B
5. The factors that lead to catastrophe are often refused to be acknowledged un til the ship is already sinking. ( )
A、对
B、错
答案:A
6. Desai recommends seeking out failure in order to learn. ( )
A、错
B、对
答案:A
7. How long after the initial pivot, Fab decided to pivot again? ( )
A、Two months later
B、Two years later
C、We did not mention it.
D、One year later
答案:B
8. Which is not the excuse keeping you from taking the “next step”? ( )
A、I don’t have enough resources/knowledge/connections.
B、This idea isn’t big enough or good enough to be a full-fledge business.
C、Failure is a far better teacher.
D、I don’t know which avenue to pursue.
答案:C
9. Creative thinking is a thought process that involves looking at a situation or object in new ways.
A、对
B、错
答案:A
10. A pivot generally means that a business is looking to find a to prevent thems elves from growing stagnant. Hypothetically a startup should constantly be e valuating dat
A、 measuring the marke, contemplating new strategies,testing n ew products.
A、错
B、对
答案:B
第十一章测试
1. Capital means financial assets of a business. ( )
A、错
B、对
答案:B
2. You should only use one method to raise money for a business idea. ( )
A、对
B、错
答案:B
3. Startup Capital means the financial assets that are used to get a business up a nd running. ( )
A、错
B、对
答案:B
4. Using your own, close friends’, or family’s financial assets to finance your bus iness idea is called? ( )
A、Friends’ Help
B、Bootstrapping
C、Venture Capitalist
D、Crowdfunding
答案:B
5. Publically advertising for people to invest their money into your business ide a but won’t become part owners or shareholders is called? ( )
A、Bootstrapping
B、Crowdfunding
C、Publicity
D、Venture Capitalist
答案:B
6. Blockchain means a digital technology that records all digital currency transa ctions occurring on a decentralized exchange. ( )
A、错
B、对
答案:B
7. Cryptographic Currency means a digital or virtual currency. ( )
A、对
B、错
答案:A
8. Business Incubator means an organization that is designed to help get startu p businesses off the ground and running. ( )
A、错
B、对
答案:B
9. What are some questions from the lesson that need to be asked to determine what method of receiving payments is implemented? ( )
A、Is your business a people facing business with retail stores?
B、Will your business only do business to business transactions?
C、What is the easiest method for the customer to pay via?
D、What type of business idea and implementation do you have?
答案:ABD
10. Blockchain was primarily created to address some perceived shortcomings in the traditional banking system.
A、对
B、错
答案:A