首页 › 答案 › 题库 › 知到智慧树 › 未分类

智慧树知到《大学英语(一)(海南联盟)海南师范大学》2025章节测试答案

智慧树知到《大学英语(一)(海南联盟)海南师范大学》2025章节测试答案
第一章单元测试
1.Which of the following sentences correctly uses the word “priority”? ( )
A、We must give the priority to the children in this situation. B:His first priority are to try some of Hainan’s famous seafood. C:Economic development should not take priority over environmental protection. D:Priority will be giving to legal aid cases.
答案:Economic development should not take priority over environmental protection.
2.Which term describes a university student pursuing their first degree? ( )
A、Doctoral candidate B:Undergraduate C:Postgraduate D:Graduate
答案:Undergraduate
3.Students ______ active learning through this teaching method. ( )
A、involve in B:are involved in C:are involving with D:involved with
答案:are involved in
4.Which sentence correctly uses “crucial”? ( )
A、It is crucial the problem is tackled immediately. B:Getting a college degree could be crucial your prospect of finding a job. C:Establishing a shared destiny among ethnic groups is crucial to achieving ethnic harmony. D:Kinkeeping plays crucial role in a family’s health and well-being.
答案:Establishing a shared destiny among ethnic groups is crucial to achieving ethnic harmony.
5.Select the appropriate use of “assume”. ( )
A、We mustn’t assume the suspect’s guilt. B:The professor is usually assuming to be gifted with deep insights. C:She is likely to be assuming the position of CEO. D:It is assuming that a professor must be gifted with deep insights.
答案:We mustn’t assume the suspect’s guilt.
6.What are some practical ways to step out of your comfort zone in college? ( )
A、Attend academic conferences. B:Set ambitious goals. C:Engage in extracurricular activities. D:Volunteer for community projects.
答案:Attend academic conferences.###Set ambitious goals.###Engage in extracurricular activities.###Volunteer for community projects.
7.Which of the following are correct about the importance of reflection and feedback in personal growth? ( )
A、It is only necessary for academic purposes. B:It equips individuals with insights for continuous improvement. C:It should be avoided to prevent discomfort. D:It fosters self-awareness.
答案:It equips individuals with insights for continuous improvement.###It fosters self-awareness.
8.Learning new languages is primarily about improving linguistic skills, rather than gaining cultural insights. ( )
A、对 B:错
答案:错
9.Setting goals that are Specific, Measurable, Achievable, Relevant, and Time-bound (SMART) is unnecessary for personal development. ( )
A、对 B:错
答案:错
10.The Long March involved the Red Army traveling over 12,500 km and reaching Yan’an in Shaanxi Province. ( )
A、错 B:对
答案:对
第二章单元测试
1.The new software is available ______ all staff members. ( )
A、with B:to C:in D:for
答案:to
2.She has a box full of old personal ______. ( )
A、correspondent B:correspondence C:corresponding D:correspondences
答案:correspondence
3.Can you make an ______ of the total expenses? ( )
A、estimation B:estimate C:calculation D:calculate
答案:estimate
4.Which phrase means “to have little of a particular quality or characteristic”? ( )
A、Correspondence B:Hang out C:.. D:Not much of E:Choke up
答案:Not much of
5.Which of the following sentences is correct? ( )
A、People came to celebrate the Year of the Dragon in the Chinatown neighborhood of New York. B:People came to celebrate the Year of the Dragon in the neighborhood’s Chinatown of New York. C:People came to celebrate the Year of the Dragon in the neighborhood Chinatown of New York. D:People came to celebrate the Year of the Dragon in the Chinatown’s neighborhood of New York.
答案:People came to celebrate the Year of the Dragon in the Chinatown neighborhood of New York.
6.What are the spirits of BRI? ( )
A、Openness and Inclusiveness B:Market-Oriented Operations, Green and Sustainable Development, People-to-People Bonds C:Harmonious Coexistence and Common Development D:Mutual Benefit and Win-Win Cooperation
答案:Openness and Inclusiveness###Market-Oriented Operations, Green and Sustainable Development, People-to-People Bonds###Harmonious Coexistence and Common Development###Mutual Benefit and Win-Win Cooperation
7.What are some key qualities that contribute to a strong friendship according to the micro-classes?( )
A、Similar hobbies and professional interests. B:Shared experiences and mutual benefits. C:Trust, loyalty, honesty, empathy, and mutual respect. D:Wealth, status, and social influence.
答案:Similar hobbies and professional interests.###Shared experiences and mutual benefits.###Trust, loyalty, honesty, empathy, and mutual respect.
8.The poem To Wang Lun by Li Bai was written to commemorate a grand farewell ceremony held by Wang Lun for Li Bai. ( )
A、错 B:对
答案:对
9.According to the micro-class, the number of internet users worldwide in 2024 is approximately 5.35 billion, which represents 66.2% of the world’s population. ( )
A、对 B:错
答案:对
10.The Pelješac Bridge in Croatia was completed in 2021, connecting the country’s mainland to the Pelješac peninsula. ( )
A、错 B:对
答案:错
第三章单元测试
1.
以下单词除了以下哪个之外发音中都含有[k ]音:
2.
A、keep
B、capacity
C、chemical
D、china
答案:china
3.
以下单词发音中含有[ʃ]音的单词是:
4.
A、vision
B、television
C、pleasure
D、shame
答案:shame
5.
以下单词中哪个不发[ θ ]音:
6.
A、month
B、everythingC:tooth
D、breathe
答案:breathe
7.
以下选项中单词都包含[f ]发音的是:
8.
9.
A、photo, former, office
B、telephone, half, touch
C、life, tough, tooth
D、five, breath, knife
答案:photo, former, office
10.
以下单词发音中含有[ð]音的单词是:
11.
A、everything
B、through
C、seashore
D、another
答案:another
12.
All the managerial ________ at the factory are hired on contract.
13.
A、personnel
B、personal
C、persons
D、people
答案:personnel
14.
_________ in several foreign languages is needed for work as a traveler’s guide.
15.
A、Capacity
B、Capability
C、Proficiency
D、Ability
答案:Proficiency
16.
For many in both the working class and the middle class, what has served as the heart and soul of the American Dream?
17.
A、upward mobility
B、a set of ideals
C、the prospect of "betterment"
D、a good education for one’s children
答案:upward mobility
18.
Which of the following element is NOT included in the Chinese dream?
19.
A、The prosperity of economy
B、The revival of the nation
C、The happiness of people
D、The harmony of society
答案:The prosperity of economy
20.
According to the concept of social pyramid, American society is stratified into social classes based on the following standards except for________.
21.
A、educational attainment
B、social networks
C、wealth
D、circumstances of birth
答案:circumstances of birth
22.
Who proposed the concept of social edifice?
23.
A、Martin Luther King, Jr.
B、Ernest Hemingway
C、Friedrich Whilhem Nietzsche
D、Jack London
答案:Jack London
24.
Which of the following is NOT mentioned as the priorities of the Belt and Road initiatives?
25.
A、financial cooperation
B、cultural exchange
C、healthcare and education
D、transportation infrastructure building
答案:healthcare and education
26.
How many steps are there for one to cover before he’s ready to deliver an impromptu speech?
27.
A、4
B、2
C、1
D、3
答案:4
28.
What do we do when dealing with a debate question?
29.
A、Tell a story
B、Tell a joke
C、Take sides
D、Be descriptive
答案:Take sides
30.
Which of the following is NOT a good way to open your speech?
31.
A、Use a quotation
B、Apologizing
C、Asking questions
D、Use humor
答案:Apologizing
32.
Whichof the following is a bad question to start your speech?
33.
A、How many of you are Wechat users?
B、What bugs you most about your college classes?
C、What’s your phone number?
D、How many of you intend to continue school after graduating from college?
答案:What’s your phone number?
34.
What do you need to keep in mind when telling astoryto begin your speech?
35.
A、Tell a long story
B、Tell a story that is unrelated to the topic of your speech.
C、Tell a short story that is related to the topic of your speech.
D、Tell any story
答案:Tell a short story that is related to the topic of your speech.
36.
Hard times are forcing community colleges to_________students.
37.
A、turn in
B、turn away
C、turn out
D、turn up
答案:turn away
38.
At their ________ the little boy ran away and hid.
39.
A、approach
B、means
C、way
D、near
答案:approach
40.
It is only our ___________ to fight that has pulled us through.
41.
A、energy
B、mind
C、weapons
D、determination
答案:determination
第四章单元测试
1.The planned 523-km railway will be constructed through ______ involving three countries. ( )
A、a common venture B:a shared venture C:a joint venture D:a collective venture
答案:a joint venture
2.Which sentence is wrong? ( )
A、They had barely enough money to pay the rent. B:Dogecoin continues its scarcely believable surge. C:There was scarcely enough food for everyone. D:Scarcely she finished her meal when the phone rang.
答案:Scarcely she finished her meal when the phone rang.
3.What does the phrase “out of joint” mean in the sentence “There was something out of joint in the situation”? ( )
A、Something is physically disconnected. B:Something is well-coordinated. C:Something is in perfect condition. D:Something is disordered or chaotic.
答案:Something is disordered or chaotic.
4.Which of the following words is most similar in meaning to “mingle” when referring to the mixing of different elements? ( )
A、Blend B:Mix C:All of the above D:Combine
答案:All of the above
5.She was able to ______ all her goals for the year. ( )
A、accomplish B:achieve C:complete D:fulfill
答案:accomplish
6.Which of the following statements best captures the essence of “Ren” in Chinese culture? ( )
A、Ren is a modern concept introduced in the 20th century. B:Ren is synonymous with the English term “kindness” but is more complex. C:Ren emphasizes moral integrity, love for others, and virtuous relationships. D:Ren is primarily about individual acts of kindness.
答案:Ren is synonymous with the English term “kindness” but is more complex.###Ren emphasizes moral integrity, love for others, and virtuous relationships.
7.What are some challenges of doing good deeds in the digital age? ( )
A、Privacy concerns regarding personal information. B:The universal access to digital technologies. C:The spread of misinformation. D:The ease of superficial engagement without meaningful impact.
答案:Privacy concerns regarding personal information.###The spread of misinformation.###The ease of superficial engagement without meaningful impact.
8.In Chinese culture, refusing compliments is a sign of arrogance. ( )
A、错 B:对
答案:错
9.Performing good deeds can have a positive impact on the mental health of the giver. ( )
A、错 B:对
答案:对
10.The song A Human Touch was composed for a documentary about the AIDS crisis in the 1980s. ( )
A、对 B:错
答案:对
第五章单元测试
1.What is a synonym for the verb "execute" as used in the context of performing an action? ( )
A、perform B:cancel C:delay D:neglect
答案:perform
2.In which sentence is the word "yield" used as a verb? ( )
A、The crop yield has increased this year. B:Favourable weather yielded a good crop. C:The yield on this investment is substantial. D:The initial gross yield is estimated at 6.6%.
答案:Favourable weather yielded a good crop.
3.What does the adjective "mutual" imply when describing a feeling between two people? ( )
A、shared equally B:indifferent C:opposing D:one-sided
答案:shared equally
4.Which of the following is the correct meaning of the phrase "launch oneself"?( )
A、To make an official announcement B:To jump with great force C:To start a new project D:To join together with great force
答案:To jump with great force
5.Which of the following belong(s) to the investigative method of geologists?( )
A、chemical analysis B:rock description C:fieldwork D:All of the above.
答案:All of the above.
6.Which of the following belong(s) to the application(s) of geology in our lives? ( )
A、Geology can also help us unravel the mysteries of early Earth. B:Geologists explore natural resources used in our daily lives. C:Geologists can warn us of the coming of some natural disasters. D:All of the above.
答案:All of the above.
7.The Kraffts used their footage of volcanic eruptions to advocate for better monitoring and early warning systems in volcanic regions. ( )
A、错 B:对
答案:对
8.Which of the following best describes Xu Xiake’s approach to scientific inquiry? ( )
A、Relying solely on mythological explanations for natural phenomena B:Accepting existing knowledge without questioning its accuracy C:Using detailed observation and empirical measurement to challenge and verify existing geographic descriptions D:Focusing only on theoretical knowledge without practical fieldwork
答案:Using detailed observation and empirical measurement to challenge and verify existing geographic descriptions
9.Xu Xiake's travel notes were compiled into a work titled "Travels of Xu Xiake," which is considered the first geographical masterpiece written in that form. ( )
A、错 B:对
答案:对
10.Zheng He’s fleet consisted of treasure ships that were over 100 meters long, making them the largest in the world at that time.( )
A、对 B:错
答案:对
第六章单元测试
1.What is the meaning of the noun “outbreak”? ( )
A、The act of rejecting or refusing something B:The gradual decline of something C:The official approval of a plan or proposal D:The sudden beginning of something, especially a disease or something dangerous
答案:The sudden beginning of something, especially a disease or something dangerous
2.The local __________ are taking measures to improve the traffic situation.( )
A、authoritative B:authority C:authorities D:author
答案:authorities
3.Einstein received the 1921 Physics Nobel Prize for his theory of relativity. ( )
A、错 B:对
答案:错
4.Newton's telescope design is no longer used today. ( )
A、对 B:错
答案:错
5.Newton published the Principia in 1687 and it contained his three laws of motion. ( )
A、对 B:错
答案:对
6.Einstein regarded work by Maxwell as the foundation of his achievement. ( )
A、对 B:错
答案:对
7.Tim Harford regard slow-motion multitasking the key for many people to keep their creativity. ( )
A、错 B:对
答案:对
8.One of the reasons why multitasking is popular among creative people is that learning to do one thing well can often help you do something else. ( )
A、错 B:对
答案:对
9.Which of the following is not the reason why slow-motion multitasking is popular among creative people? ( )
A、Creativity often comes when you take an idea from its original context to somewhere else. B:It can provide assistance when we’re stuck. C:The pressure of multitasking may stimulate creativity. D:Learning to do one thing well can often help you do something else.
答案:The pressure of multitasking may stimulate creativity.
10.Which of the following is not an achievement of James Clerk Maxwell? ( )
A、Discovering the law of universal gravitation B:Establishing the Maxwell-Boltzmann distribution C:Developing the kinetic theory of gases D:Formulating the theory of electromagnetism
答案:Discovering the law of universal gravitation
标签:大学英语