智慧树知到《国际学术交流英语(哈尔滨工业大学)》2025章节测试答案
智慧树知到《国际学术交流英语(哈尔滨工业大学)》2025章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:The self-introduction speech is usually called at __________.
A、graduation ceremony
B、informal setting
C、business and academic setting
D、family setting
答案: 【business and academic setting】
2、单选题:A monologue, as a form of self-introduction speech, means __________.
A、you introduce a colleague to your team
B、you just stand up and introduce one of your friends
C、you introduce yourself to one team
D、you just stand up and introduce yourself
答案: 【you just stand up and introduce yourself
】
3、单选题:Your self-introduction speech should be __________.
A、specific and informative
B、sincere and serious
C、funny and short
D、short and sweet
答案: 【short and sweet】
4、单选题:There are some helpful tips for self-introduction except __________
A、write an outline in advance
B、try to be calm and relaxed
C、use some attractive language
D、being well prepared for the speech
答案: 【use some attractive language】
5、单选题:When you introduce yourself in academic settings, you __________.
A、need to stand
B、must take your name cards with you
C、you can tell a joke
D、can sit on the chair
答案: 【need to stand】
6、单选题:If you are an outsider to the audience, it’s much better that the person introducing you is __________.
A、an insider
B、an organizer
C、a friend
D、a boss
答案: 【an insider】
7、单选题:In order to ensure the introduction sounds authentic, the introducer should __________.
A、add something unexpected to the introduction
B、put his own personal spin on the introduction
C、share some funny things with the audience
D、make his introduction well prepared
答案: 【put his own personal spin on the introduction】
8、单选题:__________ is effective when trying to connect with an audience.
A、The sincere attitude
B、The real information
C、The self-depreciating humor
D、The good preparation
答案: 【The self-depreciating humor】
9、单选题:What is the best way if you want to know what to keep and what to cut from your introduction?
A、Reviewing.
B、Memorizing
C、Previewing.
D、Rehearsing.
答案: 【Rehearsing.】
10、单选题:What moments of a presentation are precious?
A、The relaxing moments
B、The first few moments.
C、The last few moments.
D、The serious moments.
答案: 【The first few moments.】
第二章 单元测试
1、单选题:____________ can correct themselves and change their utterances as they go along.
A、Speakers
B、Columnists
C、Authors
D、Writers
答案: 【Speakers】
2、单选题:__________ is used for immediate interactions.
A、Emails
B、Speech
C、Letters
D、Cards
答案: 【Speech】
3、单选题:__________ tends to be more complex and intricate.
A、Conversation
B、Dialogue
C、Written language
D、Monologue
答案: 【Written language】
4、单选题:There is more need for ____________ to explain things clearly and unambiguously.
A、speakers
B、storytellers
C、writers
D、commentators
答案: 【writers 】
5、单选题:__________ can use tone to add emotional context.
A、Speakers
B、Columnists
C、Writers
D、Authors
答案: 【Speakers】
6、单选题:A presentation doesn’t sound natural because ________________
A、the language is not accurate
B、there is no proper organization
C、the way the presenter presents himself/herself is not appropriate
D、there is no enough information
答案: 【the way the presenter presents himself/herself is not appropriate】
7、单选题:While doing presentation you should try your best to make it __________.
A、formal and serious
B、as academic as possible
C、sound professional
D、interesting and attractive
答案: 【interesting and attractive 】
8、单选题:Which of the following sayings is more formal? ____________
A、I ran into him.
B、I came across him yesterday.
C、I met him yesterday.
D、I bumped into him yesterday.
答案: 【I met him yesterday.】
9、单选题:Model adjectives can help audience understand the ________ of the presenter.
A、profession
B、reputation
C、title
D、viewpoints
答案: 【viewpoints 】
10、单选题:When you do presentations, you should use discourse markers to serve the following purposes except __________.
A、to show the audience how excellent your language skills are
B、to tell the audience when to begin and when to end
C、to see if the audience understand you well
D、to start something new
答案: 【to show the audience how excellent your language skills are】
第三章 单元测试
1、单选题:In order to build relationship, we usually start with ___________
A、a serious talk
B、a formal introduction
C、a friendly meeting
D、a little small talk
答案: 【a little small talk】
2、单选题:What is a good way to start a conversation?
A、Creating some funny topics.
B、Asking some questions
C、Introducing yourself.
D、Talking about the latest news.
答案: 【Asking some questions】
3、单选题:Job hunting outside of academia is driven by _______.
A、excellent achievements
B、family members
C、famous universities
D、personal connections
答案: 【personal connections】
4、单选题:If you want to leave deep impression on somebody, you’d better make sure to have _______ before the conference.
A、a business card
B、a recommendation letter
C、a specific proposal
D、a detailed resume
答案: 【a business card
】
5、单选题:What does “network solo” mean?
A、To get on the net
B、To socialize alone.
C、To have net meeting
D、To play game together.
答案: 【To socialize alone.】
6、单选题:You’d better arrive early instead of entering an already crowded room because ____________.
A、you can be well prepared for your presentation
B、it’s easier to connect with organizers and other insiders
C、you can have more time to talk with people you know
D、it’s easier to get familiar with the conference setting
答案: 【it’s easier to connect with organizers and other insiders】
7、单选题:What is the best strategy adopted when people attend the conference alone?
A、“One-to-one talk” strategy.
B、“Face-to-face communication” strategy
C、“Talk to random people” strategy.
D、“Keep smile” strategy.
答案: 【“Talk to random people” strategy.】
8、单选题:Where is the best place for socializing at the conference?
A、Conference
B、Cafeteria
C、The public place.
D、The private place.
答案: 【Cafeteria】
9、单选题:When you just communicate with people you know at a conference, we often call it __________.
A、lightly participating
B、easy socialization
C、full participation
D、light communication
答案: 【lightly participating】
10、单选题:People should consider the conference as science camp and go into it with a(n) __________ attitude.
A、sincere
B、curious
C、positive
D、honest
答案: 【positive】
第四章 单元测试
1、单选题:Which of the following statements about “performance anxiety” is correct?
A、Performance anxiety can always do harm to people’s preparation.
B、It may impair people’s ability to socialize with others during the event.
C、A little nervous can motivate people to make good preparation.
D、People often become negative if they have performance anxiety.
答案: 【A little nervous can motivate people to make good preparation.】
2、单选题:Performance anxiety can be caused when ____________
A、people consider too much the reaction of audience to their presentation.
B、people take advantage of past successful performance during interviews.
C、people worry that they can’t meet the needs of their friends.
D、people are worried about the bad result even if they do quite well as they like.
答案: 【people consider too much the reaction of audience to their presentation.】
3、单选题:Before the presentation, it can be better to have __________
A、a cup of coffee
B、a bottle of beer
C、a cold drink
D、a warm drink
答案: 【a warm drink】
4、单选题:When do people feel particularly nervous?
A、At the beginning of the presentation.
B、At the end of the presentation.
C、During the presentation.
D、Before the presentation
答案: 【At the beginning of the presentation.】
5、单选题:In order to let the audience know the important part of your presentation, you can _____
A、speak in the same voice
B、pause for a moment
C、use some technical methods
D、emphasize key words
答案: 【emphasize key words
】
6、单选题:If you want to attract the audience, you can use an emotional word, such as _____________, to describe a new way.
A、important
B、amazing
C、useful
D、popular
答案: 【amazing】
7、单选题:You’d better avoid providing _____________ as “brain food”, because it can’t help the audience focus on your presentation.
A、green tea
B、yogurt
C、donuts
D、walnuts
答案: 【donuts】
8、单选题:What is the first human connection we can have with another person?
A、Shaking hands
B、Eye contact
C、Smile.
D、Talking
答案: 【Eye contact】
9、单选题:In order to show you prepare your presentation quite well, you’d better __________.
A、memorize your presentation in advance
B、look at your slides sometimes
C、prepare your ppt quite well
D、ask the audience for some advice
答案: 【memorize your presentation in advance】
10、单选题:In terms of visual channels, what is often underestimated?
A、The role of presenter
B、The role of body language
C、The role of audience
D、The role of slides.
答案: 【The role of body language】
第五章 单元测试
1、单选题:In order to keep focused, you should not make your presentation _____________.
A、tackling a few themes
B、clear
C、covering too much information
D、to the point
答案: 【covering too much information】
2、单选题:Because audiences have short attention spans, you’d better _________
A、tell some humorous stories
B、use some vivid slides
C、ask them some questions
D、keep your presentation brief
答案: 【keep your presentation brief】
3、单选题:You can keep your presentation visually engaging because the audiences ___________
A、like to see a digital play
B、are not good at reading for a long time
C、do not have enough patience to listen to it
D、hate to read a lot of words on a slide
答案: 【hate to read a lot of words on a slide】
4、单选题:If possible, you’d better get familiar with the following elements about the actual room, except ___________.
A、the temperature
B、the acoustics
C、the equipment available
D、the lighting
答案: 【the temperature】
5、单选题:What should I do to attract the audience’s attention?
A、You should fix your attention on a particular individual.
B、You should look around the room at the audience.
C、You should talk to your PowerPoint.
D、You should have your head down buried in your notes.
答案: 【You should look around the room at the audience.】
6、单选题:How should I stand when I make a presentation?
A、You should do some acrobatics.
B、You should make as many gestures as possible.
C、You should keep your hands by your side.
D、You should move around a bit.
答案: 【You should move around a bit.】
7、单选题:How should I speak when I make a presentation?
A、You should speak more slowly than usual.
B、You should speak with some jokes.
C、You should speak in a formal way.
D、You should speak as fast as possible.
答案: 【You should speak more slowly than usual.】
8、单选题:How do I respond to questions when you make a presentation?
A、You can fake the questions if you don’t know the answers.
B、You can argue with the audience if they show different opinions.
C、You can answer the questions as honestly as possible.
D、You can show your acknowledgement instead of answering the questions.
答案: 【You can answer the questions as honestly as possible. 】
9、单选题:We should keep our presentation brief because _______.
A、it’s easier for us to memorize
B、we can’t rely on PPT
C、it’s easier for the audience to follow
D、audiences have short attention spans and this is increasingly so in the digital age
答案: 【audiences have short attention spans and this is increasingly so in the digital age】
10、单选题:________ is vital to keep the audience engaged.
A、Standing still
B、Maintaining eye contact
C、Wearing formal clothes
D、Speaking fluently
答案: 【Maintaining eye contact】
第六章 单元测试
1、单选题:Who will provide some funding for students to attend a conference?
A、Their universities.
B、Their parents.
C、Their friends
D、Their relatives.
答案: 【Their universities.】
2、单选题:Almost every student considers attending conferences as ____________.
A、a positive experience
B、a negative experience
C、an interesting experience
D、an anxious experience
答案: 【a positive experience】
3、单选题:If you are not interested in some titles or abstracts in the plenary sessions, ______________.
A、you should still go to these sessions
B、you should ask the organization for a leave
C、you can turn the trip into a vacation
D、you can skip out on conference events
答案: 【you should still go to these sessions】
4、单选题:Attending an academic conference, researchers can _____________
A、get some financial support
B、get their paper published
C、stay connected to others in their field
D、search for a new job
答案: 【stay connected to others in their field】
5、单选题:Who will attend an academic conference in general?
A、Scientists or scholars.
B、Students or teachers.
C、Businessmen or customers.
D、Bosses or employers.
答案: 【Scientists or scholars.】
6、单选题:What is a formal meeting where participants are experts in their fields?
A、A symposium.
B、An academic conference.
C、A seminar.
D、A workshop
答案: 【A symposium.】
7、单选题:__________ has the function of bringing together small groups for recurring meetings where everyone needs to participate actively.
A、A symposium
B、A workshop
C、A conference
D、A seminar
答案: 【A seminar】
8、单选题:We call this type of meeting __________ during which participants have limited amount of time to address the group and have more hands-on experience with demonstrations and activities.
A、a square-table conference
B、a round-table conference
C、a seminar
D、a workshop
答案: 【a workshop】
9、单选题:Which of the following is not among the reasons why people attend academic conferences?
A、To visit a new place and learn about its people and culture
B、To learn new ideas and trends in a certain field
C、To show off one’s presentation skills
D、To converse with other researchers from different universities and even countries
答案: 【To show off one’s presentation skills 】
10、单选题:Below are some reasons why academic conferences matter a lot more to doctoral students except ___________ .
A、They get to meet like-minded people who share your passion and interest.
B、Conferences are the ideal environment to make new friends.
C、They can meet more advanced researchers as well as established senior professionals and scholars.
D、They get to hear groundbreaking ideas, discoveries and theories on a subject.
答案: 【Conferences are the ideal environment to make new friends.】
第七章 单元测试
1、单选题:It is found that if people add a visual aid to their presentation, ______________.
A、it can avoid typing more words on the screen
B、it can attract the audience to focus on the pictures
C、it can help the audience remember the information
D、it can reduce the time when they make presentation
答案: 【it can help the audience remember the information】
2、单选题:Why should we use the same font for each image?
A、To keep the images professional.
B、To keep the images impressive
C、To keep the images consistent.
D、To keep the images beautiful.
答案: 【To keep the images consistent.】
3、单选题:In order to produce high quality visuals, you should _____________.
A、use many animations
B、not use too many words
C、use different colors
D、use a complicated font
答案: 【not use too many words】
4、单选题:When people are showing a visual, they should ______________.
A、focus on their listeners
B、read it word for word
C、write every word on it
D、use their body languages
答案: 【focus on their listeners】
5、单选题:What are closely related to culture?
A、Gestures
B、Body movements.
C、Facial expressions
D、Eye contacts
答案: 【Gestures】
6、单选题:Sometimes when people feel nervous, they _______________.
A、cannot demonstrate any facial expressions
B、can check for appropriate facial expressions with the help of mirror
C、can use smile to reduce the nervousness
D、cannot focus on their presentation
答案: 【cannot demonstrate any facial expressions】
7、单选题:When people talk with each other, they should ________________.
A、look at each other in the forehead
B、look at other’s shoes
C、look at the ceiling of the room
D、look at each other in the eyes
答案: 【look at each other in the eyes】
8、单选题:Body language consists of gesture, facial expression, and ____________.
A、stance
B、appearance
C、smile
D、voice
答案: 【stance】
9、单选题:The most effective gestures arise from _____________.
A、the feet
B、the shoulder
C、the waist
D、the elbow
答案: 【the shoulder】
10、单选题:A slumped stance leaning to one side means ____________.
A、the speaker doesn’t care
B、the speaker is bored with the audience
C、the speaker is engaged with the audience
D、the speaker wants to leave
答案: 【the speaker doesn’t care】
11、单选题:Keeping your hands in pockets indicates that you are ____________.
A、indifferent
B、unsure
C、relaxed
D、confident
答案: 【unsure】
12、单选题:Which of the following body language is the signal of defensiveness?
A、Looking at the ceiling.
B、Keeping hands to the back.
C、Crossing the arms
D、Standing quite straightly.
答案: 【Crossing the arms】
13、单选题:____________ can make you look professional.
A、Looking at the watch
B、Staring at the audience
C、Reading the words on the screen
D、Making an eye contact with the audience
答案: 【Making an eye contact with the audience】
14、单选题:When people feel uncomfortable, they may __________.
A、jiggle their legs
B、cross their legs
C、walk back and forth
D、stay in one place
答案: 【jiggle their legs】
第八章 单元测试
1、单选题:People should use ___________ on power point slides instead of full sentences.
A、paragraphs
B、a picture
C、a passage
D、bullet points
答案: 【bullet points】
2、单选题:If you participate an academic conference for the first time, you can ____________ to academic presentations.
A、read presentation from the slides
B、deviate from the formula
C、use more texts on the slides
D、follow the formula
答案: 【follow the formula】
3、单选题:People should spend about 10 minutes ____________ with a 15-minute presentation.
A、giving background information on the particular case
B、discussing their data or case study
C、going over the existing literature
D、discussing the information with which other experts are engaging
答案: 【discussing their data or case study】
4、单选题:People should __________ to ensure that their presentation is good.
A、practice as much as possible
B、practice within the time limit
C、practice much in front of their friends
D、practice silly to their cats
答案: 【practice within the time limit】
5、单选题:People should keep their presentation simple and straightforward because ___________.
A、audiences have more interests in words than readers
B、audiences have quicker recap of the main points than readers
C、audiences have less education than readers
D、audiences have lower attention spans than readers
答案: 【audiences have lower attention spans than readers】
6、单选题:Why shouldn’t people practice their presentation too much before the actual session?
A、Because they might not pay any attention to the audience.
B、Because they might not remember all the details.
C、Because their voice might sound dull and tired.
D、Because they might lose their interest in their actual presentation
答案: 【Because their voice might sound dull and tired.】
7、单选题:When moving from one idea to another, people should remember to __________.
A、use body language
B、use transitional words
C、use vivid images
D、use voice changes
答案: 【use transitional words】
8、单选题:Although the presentation is indeed terrible, the audience should not ___________.
A、interrupt the presenter
B、talk to others during that presentation
C、leave in the middle of that presentation
D、sleep during that presentation
答案: 【leave in the middle of that presentation】
9、单选题:If people want to leave or exit if necessary during a presentation, they should _____________.
A、stand in the back
B、grab the first row
C、grab an aisle seat
D、sit in the middle
答案: 【grab an aisle seat】
10、单选题:Sometimes what really annoys the presenters?
A、The question-and-answer period of a conference session.
B、The introduction part at the beginning of a conference session.
C、The rude interruption made by audiences.
D、The questions that the presenter cannot answer.
答案: 【The question-and-answer period of a conference session.】
第九章 单元测试
1、单选题:How many key points would be sufficient, if people plan to make a 10-15-minute presentation?
A、5 key points.
B、3 key points.
C、2 key points.
D、8 key points.
答案: 【3 key points.】
2、单选题:What will add clarity to your argument?
A、Offering evidence from the research.
B、Using a practical example.
C、Explaining complex terms.
D、Showing a video clip
答案: 【Explaining complex terms.】
3、单选题:___________ is the most important part of the presentation.
A、The introduction
B、The content
C、The conclusion
D、The body language
答案: 【The introduction】
4、单选题:It’s good to use ____________ to make the introduction easy to understand.
A、attractive language
B、academic words
C、vivid slides
D、common language
答案: 【common language】
5、单选题:Sometimes it is usual to go so in-depth on topics the presenter knows well that ___________.
A、he forgets to make an appropriate ending
B、he includes much unrelated information
C、he loses focus on the audience’s need
D、he misses some key message of the presentation
答案: 【he loses focus on the audience’s need】
6、单选题:When people use __________ such as a signal to the end, it can make the structure much clearer.
A、obvious ending phrases
B、some conjunction phrases
C、latest academic phrases
D、effective transitional phrases
答案: 【effective transitional phrases】
7、单选题:In fact, the entire presentation can depend on __________ the presenter makes.
A、the final impression
B、the introduction
C、the body language
D、the content
答案: 【the final impression】
8、单选题:When the presenter announces to end the presentation, he had better __________.
A、talk about funny information
B、make a short conclusion
C、make some positive comments
D、answer some questions
答案: 【make a short conclusion】
9、单选题:Remember to __________ because the presenter only has a limited amount of time for the presentation.
A、use fewer slides
B、speak as quickly as possible
C、talk about key points
D、write a rough outline
答案: 【write a rough outline】
10、单选题:People can begin with an amusing story in the introduction, in order to __________.
A、make the audience laugh
B、show the sense of humor
C、state the purpose of the presentation
D、capture the audience’s attention
答案: 【capture the audience’s attention】
第十章 单元测试
1、单选题:Research data is collected for ____________ in order to produce original research results.
A、attracting the attention
B、supporting the content
C、adding more evidence
D、analyzing the information
答案: 【analyzing the information】
2、单选题:Qualitative data is information that __________.
A、is countable evidence
B、is more reliable evidence
C、people can measure
D、people can’t count
答案: 【people can’t count】
3、单选题:What are the two most effective strategies mentioned in this lecture for presenting data and graphs?
A、Picture and text.
B、Data and graph.
C、Layering and small multiples.
D、Quantity and quality.
答案: 【Layering and small multiples.】
4、单选题:It’s perfectly fit for people to __________ to describe trends, to make a comparison or to show relationships between two or more items.
A、use detailed texts
B、use diagrams and other visuals
C、invite famous experts
D、adapt scientific words
答案: 【use diagrams and other visuals】
5、单选题:__________ are designed to visualize how a whole is divided into various parts.
A、Pie charts
B、Diagrams
C、Bar graphs
D、Line graphs
答案: 【Pie charts】
6、单选题:Which of the following statements is TRUE?
A、A graph usually makes the numbers much easier to understand.
B、It is silly for people to keep the graphs simple
C、A slide that is apt to produce confusion is not worse.
D、People can always use an appropriate type of graph
答案: 【A graph usually makes the numbers much easier to understand.】
7、单选题:If people try to describe diagrams clearly, they should __________.
A、use simply language to talk about the diagrams
B、use different colors to emphasize the diagrams
C、make the diagrams as attractive as possible
D、name each visual element of the diagrams
答案: 【name each visual element of the diagrams】
8、单选题:The best way to present your data in a pie chart is ______________.
A、to compare statistical data between different groups
B、to compare the categories with each other
C、to represent trends, changes or relationship between objects, numbers, dates, etc
D、none of the above
答案: 【to compare the categories with each other】
9、单选题:Before creating charts for your presentations, you should determine what data you’re going to show and design the visuals ___________.
A、tailored to your audience
B、depending on your habit
C、according to your interest
D、based on your knowledge
答案: 【tailored to your audience】
10、单选题:Line graphs represent __________.
A、how data has changed over time
B、the relation between different data series
C、a percentage distribution
D、how separate parts work and overlap
答案: 【how data has changed over time】
第十一章 单元测试
1、单选题:If the presentation is too simple for the audience, they _____________.
A、will have many questions
B、won’t have any questions
C、wont’ be interested in it
D、will look quite stupid
答案: 【won’t have any questions】
2、单选题:If the audience seems a little shy, _______________ before they ask them in front of the whole audience.
A、let them write down their questions
B、encourage them to ask questions
C、discuss with them privately
D、have them discuss their questions in pairs
答案: 【have them discuss their questions in pairs】
3、单选题:The phrase “to open up the floor to question” means _______________.
A、concluding the content in the end
B、introducing the presenter first
C、inviting the audience to attend the meeting
D、allowing the audience to ask questions
答案: 【allowing the audience to ask questions】
4、单选题:When the audience are not familiar with the presentation, _______________.
A、they will ask the presenter to explain again
B、they will not raise their questions
C、they will leave in the middle of the presentation
D、they will ask any questions
答案: 【they will not raise their questions】
5、单选题:By asking questions, you can become ___________.
A、famous
B、recognized
C、well-known
D、laughed at
答案: 【recognized】
6、单选题:Which of the following does not help if you want to ask questions?
A、Waiting for other people to ask questions first.
B、Thinking of any other ways to explain the data and experimental results.
C、Finding out if the presenter’s results or interpretations contradict what you know to be fact.
D、Thinking about the relation between data and the conclusion.
答案: 【Waiting for other people to ask questions first.】
7、单选题:Why do many presenters fear the Q&A session?
A、Because the questions are too difficult to answer.
B、Because they think they cannot control their input.
C、Because they have not enough time to answer all the questions.
D、Because they will be worried about the audience’s reaction.
答案: 【Because they think they cannot control their input.】
8、单选题:What is the first step when responding to questions?
A、Respond.
B、Listen.
C、Understand.
D、Communicate and involve.
答案: 【Listen.】
9、单选题:When the presenter gets a question from the audience, he should _________.
A、stand by the screen
B、back away from the audience
C、answer the questions as quickly as possible
D、step forward and look at the person who asks the question, and respond
答案: 【step forward and look at the person who asks the question, and respond
】
10、单选题:When the presenter answers a question, he had better not __________.
A、compliment the audience
B、say that is a great question
C、take time to think about the answer
D、look ridiculous
答案: 【say that is a great question】
第十二章 单元测试
1、单选题:What must be included in a poster?
A、The personal information
B、The concise abstract
C、The future directions
D、The research questions.
答案: 【The research questions.】
2、单选题:What can a poster achieve?
A、To focus on the future research plan.
B、To match the audience knowledge base and interests.
C、To convey the professional message in the academic field.
D、To meet the guidelines in general.
答案: 【To match the audience knowledge base and interests.】
3、单选题:Too many fonts can look __________.
A、colorful
B、attractive
C、clear
D、messy
答案: 【messy】
4、单选题:The poster should be organized into a logical structure that is recognizable at a glance in order to __________.
A、prevent the scientists from asking questions
B、present more complex material
C、add more factual information on the poster
D、attract the scientists’ attention
答案: 【attract the scientists’ attention】
5、单选题:One of the unique challenges about poster sessions is that ____
A、the audience is made up of multiple people
B、the audience are very famous scientists
C、the self-introduction should be excellent
D、the presenter must make the poster attractive
答案: 【the audience is made up of multiple people】
6、单选题:If the presenter just reads off his poster, __________
A、he will forget to explain his research
B、the audience will be disengaged
C、the audience will have more clear impression
D、he can’t pay attention to the audience
答案: 【the audience will be disengaged】
7、单选题:As visitors come into the room, the presenter should __________.
A、stand quietly next to the poster and greet them
B、wait for the questions when they come to the poster
C、take steps forward to attract them to the poster
D、first give the name card to them politely
答案: 【take steps forward to attract them to the poster】
8、单选题:Presenting the poster is actually a form of ___________.
A、performance
B、expression
C、memorization
D、communication
答案: 【performance】
9、单选题:If the audience is asked if he understands your research or not, he or she will feel ___________.
A、nervous
B、excited
C、stupid
D、easy
答案: 【stupid】
10、单选题:Dressing in ____________ clothing is a good idea for poster session.
A、smart
B、casual
C、comfortable
D、formal
答案: 【smart】