智慧树知到《海洋文化(山东交通学院)》2025章节测试答案
智慧树知到《海洋文化(山东交通学院)》2025章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:
This woman has dedicated her whole life to ______ others.( )
A、helping
B、to help
C、helped
D、help
答案: 【helping】
2、单选题:
Although I cherish my children, I do allow them their ______.( )
A、independence
B、dependence
C、independent
D、dependent
答案: 【independence】
3、单选题:
Religion and science are not mutually _____.( )
A、exclusively
B、inclusive
C、inclusively
D、exclusive
答案: 【exclusive】
4、单选题:
The map bears almost no relationship to the round world we now know, but is based on ______and legend.( )
A、myths
B、secret
C、story
D、legendary
答案: 【myths】
5、单选题:
To ______the darkness out there you must defeat the darkness inside yourself.( )
A、defeat
B、beat
C、fail
D、succeed
答案: 【defeat】
6、单选题:
It does seem that you are the only officer on board and ______I’m afraid that you should consider yourself ______for this..( )
A、consequent; responsible
B、consequent; respond
C、consequently; responsible
D、consequently; care
答案: 【consequently; responsible】
7、单选题:
It’s an omen of disaster most often seen during ______weather.( )
A、storm
B、crude
C、cruel
D、stormy
答案: 【stormy】
8、单选题:
Capable of over ten knots, boats like the Reaper could now ______over 200 miles in a single day.( )
A、travel
B、run
C、travelling
D、running
答案: 【travel】
9、单选题:
Everyone _____ calm! We are _____ the ship.( )
A、stay; taking over
B、stay; to take over
C、staying, take over
D、staying; taking over
答案: 【stay; taking over】
10、单选题:
In fear and ______, many ships avoided these waters ____years afterward.( )
A、superstition; in
B、scared; in
C、superstition; for
D、scary; for
答案: 【superstition; for】
第二章 单元测试
1、单选题:
My job is to make sure the ship is ready _____ and the crew is ready _____ and mentally.( )
A、materially; physical
B、material; physician
C、material; physic
D、materially; physically
答案: 【materially; physically】
2、单选题:
We could ____the RHIBs, take a look around the harbor.( )
A、issue
B、transmit
C、launch
D、release
答案: 【launch】
3、单选题:
Bad weather _____the crops.( )
A、domed
B、doomed
C、doom
D、dome
答案: 【doomed】
4、单选题:
They still keep some quaint old ______.( )
A、costume
B、rabbit
C、customer
D、customs
答案: 【customs】
5、单选题:
This design is______ to the one the German company proposed.( )
A、supreme
B、ferior
C、superb
D、inferior
答案: 【inferior】
6、单选题:
He collected ______of all kinds of rocks and minerals. ( )
A、specimens
B、piece
C、species
D、specimen
答案: 【specimens】
7、单选题:
Human skills are the nation’s most ______resource.( )
A、precious
B、preview
C、prepare
D、previous
答案: 【precious】
8、单选题:
It is _______that no one disagreed with him. ( )
A、ordinarily
B、extraordinary
C、normally
D、audience
答案: 【extraordinary】
9、单选题:
He ____forward to hear what the child said.( )
A、learn
B、leant
C、learnt
D、lean
答案: 【leant】
10、单选题:
They are students, so ______ they won’t have a lot of money. ( )
A、presume
B、presumably
C、probably
D、prepare
答案: 【presumably】
第三章 单元测试
1、单选题:
He’s always ______of his great sporting achievements.( )
A、broadcast
B、boasting
C、boast
D、broad
答案: 【boasting】
2、单选题:
I had ______thought I wanted to write novels. ( )
A、initial
B、initiate
C、initiary
D、initially
答案: 【initially】
3、单选题:
She gave us a realistic _____of our chances.( )
A、apply
B、appraise
C、application
D、appraisal
答案: 【appraisal】
4、单选题:
A man that has no virtue in himself, even envies _____in others ( )
A、visually
B、virtuely
C、virtue
D、vivid
答案: 【virtue】
5、单选题:
We have a very crowded ____.( )
A、catch
B、scheme
C、scratch
D、schedule
答案: 【schedule】
6、单选题:
Buckingham Palace is a major tourist______. ( )
A、attraction
B、attract
C、attracting
D、attractive
答案: 【attraction】
7、单选题:
The area is of _____interest.( )
A、specially historical
B、special historic
C、special history
D、specially historically
答案: 【special historic】
8、单选题:
This sofa can also _____as a bed. ( )
A、function
B、find
C、functional
D、found
答案: 【function】
9、单选题:
We had a _____view of the coastline from the plane.( )
A、spectacularly
B、specially
C、special
D、spectacular
答案: 【spectacular】
10、单选题:
There are_____ examples of his generous nature. ( )
A、immune
B、inner
C、innumerable
D、numerable
答案: 【innumerable】
第四章 单元测试
1、单选题:
Ms. Nancy didn’t mind at all ______ to the ceremony.( )
A、not inviting
B、being not invited
C、not to be invited
D、not being invited
答案: 【not being invited】
2、单选题:
It _____ quite a few years _____ the accused was declared innocent and set free. ( )
A、was; before
B、will be; when
C、was; since
D、is; that
答案: 【was; before】
3、单选题:
He says he took the liquid into his mouth but didn’t ____it.( )
A、violate
B、swallowed
C、swallow
D、swallowing
答案: 【swallow】
4、单选题:
Under no circumstance _____ to tell lies to parents. ( )
A、are children allowed
B、children will allow
C、children are allowed
D、will children allow
答案: 【are children allowed】
5、单选题:
She _____herself with suntan oil.( )
A、slathered
B、slashed
C、slash
D、slathering
答案: 【slathered】
6、单选题:
I heard that you really had a wonderful time at John’s birthday party, _____? ( )
A、will you
B、hadn’t you
C、didn’t you
D、didn’t I
答案: 【didn’t you】
7、单选题:
She _____with fear at the thought of seeing him again.( )
A、shivered
B、shivering
C、shiver
D、share
答案: 【shivered】
8、单选题:
No matter how frequently _____ the works of Beethoven always attract a large number of people. ( )
A、performing
B、to be performed
C、performed
D、being performed
答案: 【performed】
9、单选题:
It is a simple concept that has ______very difficult to execute.( )
A、prove
B、proven
C、proofed
D、procast
答案: 【proven】
10、单选题:
There are some police cars in front. What do you suppose _____? ( )
A、the trouble is
B、is the wrong
C、is happened
D、is the matter
答案: 【is the wrong】
第五章 单元测试
1、单选题:
In recent years much more emphasis has been put______ developing the students productive skills. ( )
A、on
B、onto
C、over
D、in
答案: 【on】
2、单选题:
A survey was carried out on the death rate of those who were infected by SARS, ________were surprising. ( )
A、as results
B、which results
C、the results of which
D、the results of it
答案: 【the results of which】
3、单选题:
My train arrive in New York at eight o’clock tonight. The plane I would like to take from there ______by then. ( )
A、would leave
B、will have left
C、has left
D、had left
答案: 【will have left】
4、单选题:
The professor could hardly find sufficient grounds _____his arguments in favor of the new theory. ( )
A、to be based on
B、on which to base
C、to base on
D、which to base on
答案: 【on which to base】
5、单选题:
_______evidence that language acquiring ability must be stimulated. ( )
A、If being
B、There is
C、It is
D、There being
答案: 【There is】
6、单选题:
In fact Peter would rather have left for San Francisco than ____ in New York. ( )
A、stayed
B、to stay
C、stay
D、having stayed
答案: 【stay】
7、单选题:
There has been a great increase in retail sales , ____﹖ ( )
A、isn’t it
B、isn’t there
C、hasn’t there
D、does there
答案: 【hasn’t there】
8、单选题:
It is the news ____ most parents of the hope that there is a safe and socially approved road to a kind of life they themselves have not had, but their children can. ( )
A、when it deprives
B、that it deprives
C、that deprives
D、that deprive
答案: 【that deprives】
9、单选题:
We hadn’t met for 20 years, but I recognized her_____ I saw her. ( )
A、the moment
B、for the moment
C、the moment when
D、at the moment when
答案: 【the moment】
10、单选题:
On hearing a great noise, Mike looked forward through the window _____ what happened outside the room. ( )
A、to have seen
B、to seeing
C、to see
D、seeing
答案: 【to see】
第六章 单元测试
1、单选题:
We all think that _____ no need to make laws to prevent the young from getting married during their college life. ( )
A、it has
B、there has
C、there is
D、it is
答案: 【there is】
2、单选题:
The Great Pyramid is about 137 meters high today, but it was once ____. ( )
A、shortest
B、the highest
C、higher
D、the higher
答案: 【higher】
3、单选题:
With his eyes ______ on the family album, he thought of the fun he had when he lived with his parents. ( )
A、being fixed
B、fixing
C、fixed
D、to be fixed
答案: 【fixed】
4、单选题:
There were many more people who got injured in the big fire than _______. ( )
A、they were reported
B、it was reported
C、was reported
D、were reported
答案: 【was reported】
5、单选题:
He doesn’t know what to say, for it is the first time that he ______ with a girl. ( )
A、had gone out
B、went out
C、goes out
D、has gone out
答案: 【has gone out】
6、单选题:
_______ which way to take, the little boy behaved like a real gentleman who comforted his sister from time to time. ( )
A、Leaving to wonder
B、Having left to wonder
C、Left wondering
D、Left to wonder
答案: 【Left wondering】
7、单选题:
During the tourist season, there are many people wandering in this city to see the old castles _____ in the sixteenth century. ( )
A、being built
B、having been built
C、to be built
D、built
答案: 【built】
8、单选题:
_____ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem. ( )
A、He followed
B、To follow
C、Following
D、Follow
答案: 【Following】
9、单选题:
It is no longer a problem _______ the poor children in this district can go to school . ( )
A、because
B、whether
C、so
D、that
答案: 【that】
10、单选题:
Of all the applicants, ______ do you think is fit for the position? ( )
A、who
B、whomever
C、whichever
D、whoever
答案: 【whomever】
第七章 单元测试
1、单选题:
Yesterday saw hand-to-hand ____ in the city.( )
A、companionship
B、combat
C、company
D、combated
答案: 【combat】
2、单选题:
Some sparks from a passing train set the ____ on fire. ( )
A、hen
B、strawberry
C、stacks
D、haystack
答案: 【haystack】
3、单选题:
Part of the work is to be finished today and ______ by this weekend. ( )
A、the rest
B、another
C、the others
D、the other
答案: 【the others】
4、单选题:
The lectures, ______ the current international issues, are well received. ( )
A、covered
B、to cover
C、covering
D、are covered
答案: 【covering】
5、单选题:
It is ______ that terrorism is a great threat to world peace. ( )
A、wide accepting
B、widely accepting
C、wide accepted
D、widely accepted
答案: 【widely accepted】
6、单选题:
E-mail as well as telephones ____ more and more popular in daily communication. ( )
A、are becoming
B、become
C、is becoming
D、have become
答案: 【is becoming】
7、单选题:
This kind of cloth ____ well. ( )
A、washes
B、wash
C、is washing
D、is washed
答案: 【washes】
8、单选题:
It is just as hard to persuade my wife not to dance ____ to keep me from the football field. ( )
A、as it is
B、so it is
C、so is it
D、as is it
答案: 【as it is】
9、单选题:
Most green vegetables, ____ for too long, will lose nutrition. ( )
A、if cooked
B、if being cooked
C、if to be cooked
D、if cooking
答案: 【if cooked】
10、单选题:
With the shining water before you and the wind ___ , trees behind you, you cannot help ___. ( )
A、blown; but feel relaxed
B、blowing; feeling relaxed
C、blowing; but feel relaxing
D、blown; but feel relaxing
答案: 【blowing; feeling relaxed】
第八章 单元测试
1、单选题:
Peter and Bob both did well, but Peter is ___ of the two. ( )
A、the more talented
B、the most talented
C、more talented
D、most talented
答案: 【the more talented】
2、单选题:
___ he was ill, I was expected to take his place greatly surprised me for I didn’t have much working experience ( )
A、If
B、If that
C、That
D、That if
答案: 【That if】
3、单选题:
Those _____ to go to the exhibition should inform the office. ( )
A、wanting
B、who not want
C、are not want
D、not wanted
答案: 【not wanted】
4、单选题:
The children _____ and we will never neglected them. ( )
A、had been well brought up
B、have been well brought up
C、was brought up well
D、brought up well
答案: 【brought up well】
5、单选题:
In all English towns there is a speed limit of 30 miles an hour, _____? ( )
A、is there
B、is it
C、isn’t there
D、isn’t it
答案: 【is it】
6、单选题:
Nothing is _____ time; yet nothing is less valued. ( )
A、as precious as
B、more precious than
C、less precious than
D、most precious
答案: 【more precious than】
7、单选题:
How teachers perform in their classes _____ a strong influence on the growth of the pupils. ( )
A、has
B、to have
C、having
D、have
答案: 【has】
8、单选题:
The doctor would allow him to go home _____ he remained in bed. ( )
A、as though
B、on condition that
C、for fear that
D、as far as
答案: 【on condition that】
9、单选题:
After Christmas, _____ clothing on sale in that shop attracted quite a few housewives. ( )
A、a variety of
B、the number of
C、a number of
D、the great deal of
答案: 【a variety of】
10、单选题:
The image of a devoted and noble angel in white _____ heals the wounded and rescues the dying is making a comeback _____ the nation faces a crisis. ( )
A、which…that
B、that…because
C、what…as
D、who…when
答案: 【who…when】