智慧树知到《实用英语词汇流利说(山东外贸职业学院)》2025章节测试答案
智慧树知到《实用英语词汇流利说(山东外贸职业学院)》2025章节测试答案
绪论 章节测试
1、选择题:通过本门课程学习英语词汇可以有助于
A、增强文化体验
B、提升英语表达能力
C、提升跨文化交际能力
D、通过英语等级考试
答案: 【增强文化体验;
提升英语表达能力;
提升跨文化交际能力】
第一章 章节测试
1、选择题:Fiancée means _____ 。
A、校友
B、驴友
C、未婚妻
D、未婚夫
答案: 【未婚妻】
2、选择题:“Be on good terms ” means
A、表现好的学期
B、条件好
C、关系好的
D、任职期间
答案: 【关系好的】
3、选择题:“shoot off one’s mouth” means
A、一饱眼福
B、信口开河
C、大发雷霆
D、洗耳恭听
答案: 【信口开河】
4、选择题:“Sissy”means someone who loves himself.
A、对
B、错
答案: 【错】
5、选择题:A”turned-up” nose means 朝天鼻。
A、对
B、错
答案: 【对】
6、选择题:What does “down in the dumps” mean?
A、angry
B、happy
C、afraid
D、unhappy
答案: 【unhappy】
7、选择题:Which of the folling means 双子座?
A、Taurus
B、Germini
C、Aquarius
D、Aries
答案: 【Germini】
8、选择题:Head over heels means someone is out of love.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、选择题:A stag party is the party for the bride.
A、错
B、对
答案: 【错】
10、选择题:A smart cookie means a very delicious cookie.
A、错
B、对
答案: 【对】
第二章 章节测试
1、选择题:A castle is a house for animals.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、选择题:A nursing home is a place for the old and sick.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、选择题:In which place can you park your car?
A、garage
B、barn
C、balcony
D、roof
答案: 【garage】
4、选择题:Where do you put your clothes?
A、blinds
B、screen
C、wardrobe
D、cushion
答案: 【wardrobe】
5、选择题:With what can you make juice?
A、air conditioner
B、microwave
C、blender
D、grater
答案: 【blender】
6、选择题:With shampoo you can wash your hair.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、选择题:A hat stand is something that you can put your hat and clothes on.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、选择题:Deposit in Chinese means
A、公证人
B、首付
C、利率
D、押金
答案: 【押金】
9、选择题:which of the following means 续租?
A、range
B、sign
C、renew
D、split
答案: 【renew】
10、选择题:A bricklayer means 电工。
A、对
B、错
答案: 【错】
第三章 章节测试
1、选择题:He failed the exam last summer, but fortunately he gets ____ in September.
A、bowl of cherries
B、top banana
C、a second bite of the cherry
D、sour grapes
答案: 【a second bite of the cherry】[$]
2、选择题:”Second banana” refers to the second most important person in an organization or activity.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、选择题:___ belongs to Chinese-style meat products.
A、sausage
B、salami
C、stewed meat
D、bacon
答案: 【stewed meat】
4、选择题:___ is not soft drink.
A、ginger ale
B、nectars
C、soda
D、tea
答案: 【tea】
5、选择题:If you don’t drink any alcohol, you are a(an) ___.
A、teetotaler
B、abstainer
C、alcoholic
D、drunk
答案: 【teetotaler】
6、选择题:The meanig of “take care of the check” is similar with that of “pick up the tab”.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、选择题:In a fast food restaurant, you can order ___.
A、wine
B、salad
C、popcorn
D、steak
答案: 【popcorn】
8、选择题:Spinach is a kind of high volume fruits.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、选择题:Meat contains protein and vitamins.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、选择题:Hunan cuisine has a clear, pure and not greasy taste.
A、对
B、错
答案: 【错】
第四章 章节测试
1、选择题:You can buy bread and cakes at a ___.
A、convenience store
B、flea market
C、DIY store
D、bakery
答案: 【bakery】
2、选择题:After you pay for the goods in a supermarket, you’ll get a ___.
A、promotion
B、bakery
C、receipt
D、trolley
答案: 【receipt】
3、选择题:In the eyes of___, fashion far outweighs function.
A、indecisive shopper
B、bargain shopper
C、rational shopper
D、brand-oriented shopper
答案: 【brand-oriented shopper】
4、选择题:A possible or likely customer is a ___.
A、passing trade
B、patron
C、regular
D、prospect
答案: 【prospect】
5、选择题:The basic elements for man’s business professional attire includes___.
A、 a button-up shirt
B、sweaters
C、chinos
D、polo shirt
答案: 【 a button-up shirt 】
6、选择题:In ___ and ___ you can shop for cheap and used clothes.
A、boutiques
B、department stores
C、thrift stores
D、resale stores
答案: 【thrift stores;
resale stores】
7、选择题:The most popular payment method of online shopping is paying by___.
A、Debit card
B、check
C、gift card
D、credit card
答案: 【credit card】
8、选择题:Black Friday is the day after Christmas.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、选择题:”秒杀” in English is ___.
A、hand-chopping
B、be broke
C、seckilling
D、pre-sale
答案: 【seckilling】
10、选择题:Online shopping is a form of electronic commerce.
A、对
B、错
答案: 【对】
第五章 章节测试
1、选择题:A lane is a section of the road wide enough for one car.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、选择题:If you encounter bumper-to-bumper traffic, it means the traffic is extremely smooth.
A、对
B、错
答案: 【错】
3、选择题:Which is not the facilities you might see on the road?
A、flyover
B、overpass
C、penalty
D、underpass
答案: 【penalty】
4、选择题:At an ATM, you can withdraw cash, deposit money, ____,or send money to someone.
A、check your account balance
B、change the inerest rates
C、check order fee
D、go to a branch
答案: 【check your account balance】
5、选择题:Which product of service does not belong to retail banking?
A、savings bank account
B、working capital loans
C、housing loans
D、vehicle loans
答案: 【working capital loans】
6、选择题:Which is not a symptom?
A、headache
B、coughing
C、immune
D、chest pain
答案: 【immune】
7、选择题:Which word refers to a doctor?
A、surgeon
B、fever
C、diabetes
D、sprain
答案: 【surgeon】
8、选择题:Which is not a treatment?
A、quinsy
B、jab
C、infusion
D、massage
答案: 【quinsy 】
9、选择题:Book or ______ means arranging to stay in a hotel at a particular time in the future.
A、reserve
B、reception
C、check in
D、lift
答案: 【reserve】
10、选择题:Which can not be found in the hotel’s bathroom?
A、shampoo
B、shower
C、bathrobe
D、wardrobe
答案: 【wardrobe】
第六章 章节测试
1、选择题:The car of the future will drive itself, leaving people free to read the newspaper, or work during the trip.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、选择题:At the security check, your hand luggage will not be screened.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、选择题:Which vehicle is used on land?
A、galley
B、canoe
C、stage coach
D、hot air balloon
答案: 【stage coach】
4、选择题:Which is not involved in booking a flight?
A、inform the agent of your destination
B、check the reservation information
C、explore the procedure
D、make a decision on the travel class of service
答案: 【explore the procedure】
5、选择题:Which is not needed to be provided at the check-in counter?
A、ticket
B、cargo hold
C、passport
D、identity proof
答案: 【cargo hold】
6、选择题:Which expression doesn’t share the same meaning with the others?
A、check-in baggage
B、carry-on baggage
C、cabin baggage
D、hand baggage
答案: 【check-in baggage】
7、选择题:The process during which you submit your luggage and get your boarding pass is called ______.
A、check-in
B、baggage check
C、baggage claim
D、check-out
答案: 【check-in】
8、选择题:Which belongs to the prohibited items?
A、sword
B、tie-pin
C、brooch
D、tray
答案: 【sword 】
9、选择题:Which three words have the same meaning with the word “metro”?
A、subway
B、underground
C、turnstile
D、tube
答案: 【subway;
underground;
tube】
10、选择题:What are the three tools for quick payment in London?
A、contactless cards
B、mobile devices
C、Oyster cards
D、DLR
答案: 【contactless cards;
mobile devices;
Oyster cards】
第七章 章节测试
1、选择题:After undergraduate education, students will get a _______ degree.
A、senior college
B、doctor’s
C、bachelor’s
D、master’s
答案: 【bachelor’s】
2、选择题:____ means a female graduate of a school, college, etc.
A、Alumnae
B、Alumna
C、Alumni
D、Alumnus
答案: 【Alumna】
3、选择题:The word “browse” means_____.
A、book end
B、looking for a book
C、bringing in a book
D、amazement
答案: 【looking for a book】
4、选择题:______ is a metal stand that keeps books from falling over on the shelf
A、Shelf marker
B、Circulation desk
C、Library
D、Book end
答案: 【Book end】
5、选择题:Which of the following couldn’t be used to show a student’s education achievement?
A、score
B、literature
C、mark
D、grade
答案: 【literature】
6、选择题:A _____demonstrates and provides information on promoted products or services.
A、sales promoter
B、waitress
C、customer service officer
D、 car cleaner
答案: 【sales promoter】
7、选择题:Which of the following is not the Arts’ subjects?
A、English
B、Chinese
C、Chemistry
D、 Physics
答案: 【Chemistry;
Physics】
8、选择题:An instructor or a lecturer is a person who teaches you about a subject.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、选择题:Shelf marker is a tool to help you remember where the book belongs on the shelf.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、选择题:A tutor may give private lessons to one student or a very small group of students.
A、错
B、对
答案: 【对】
第八章 章节测试
1、选择题:_____ means someone who you can rely on.
A、Precise
B、Trustworthy
C、Recruit
D、Employer
答案: 【Trustworthy】
2、选择题:______is a person that makes clothes for others, many times producing exclusive items of clothing.
A、Translator
B、Editor
C、Tailor
D、Director
答案: 【Tailor】
3、选择题:You go to see a ____ when you have problems with your teeth.
A、dentist
B、lawyer
C、journalist
D、artist
答案: 【dentist】
4、选择题:Which of the following is not a white-collar worker?
A、accountant
B、plumber
C、banker
D、clerk
答案: 【plumber】
5、选择题:A _____ allows for information from the computer to be printed onto a piece of paper.
A、whiteboard
B、printer
C、monitor
D、fax machine
答案: 【printer】
6、选择题:___ is a portable computer with an LCD touchscreen and a rechargeable battery but it lacks the power of a real PC cell.
A、Laptop
B、Tablet
C、Notebook
D、Desktop computer
答案: 【Tablet】
7、选择题:Which of the following are pink-collar workers?
A、Carpenter.
B、Electrician.
C、Secretary.
D、Babysitter.
答案: 【Secretary.;
Babysitter.】
8、选择题:Which of the following words can be used to describe a person who is qualified to advise people about the law?
A、Lawyer.
B、Courier.
C、Auditor.
D、Attorney.
答案: 【Lawyer.;
Attorney.】
9、选择题:An interviewee is a person who is asking someone questions at an interview.
A、对
B、错
答案: 【错】
10、选择题:Software refers to the programs that tell hardware what to do.
A、错
B、对
答案: 【对】
第九章 章节测试
1、选择题:If a goalkeeper does something outstanding to stop a goal from being scored, we’d shout wakawaka.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、选择题:In the rings event, gymnasts are lifted up to reach four rings.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、选择题:Which of the following is not the outer position?
A、Centre.
B、Point guard.
C、Small forward.
D、Shooting guard.
答案: 【Centre.】
4、选择题:Which team has the most NBA titles?
A、San Antonio Spurs.
B、Los Angeles Lakers.
C、Boston Celtics.
D、Miami Heat.
答案: 【Boston Celtics.】
5、选择题:In the football match, only a ______ is allowed to touch the ball with their hands in the penalty box.
A、forward
B、defender
C、midfielder
D、goalkeeper
答案: 【goalkeeper】
6、选择题:A half in a football match lasts ____ mintues.
A、50
B、60
C、40
D、45
答案: 【45】
7、选择题:Which of the following is an extreme sport?
A、Bungee jumping.
B、Long jump.
C、High jump.
D、Rope skipping.
答案: 【Bungee jumping.】
8、选择题:In artistic gymnastics,_____ and _____ are events for both men and women.
A、vault
B、rings
C、floor exercise
D、uneven bars
答案: 【vault;
floor exercise】
9、选择题:Pitch is used in British English and field is used in American English.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、选择题:The first games organized by the IOC took place in Athens, Greece, in 1885.
A、错
B、对
答案: 【错】
第十章 章节测试
1、选择题:Documentaries are about the real world and real people.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、选择题:CNN is a news channel.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、选择题:Movies about ghosts and monsters and crazy killers are _____.
A、horror movies
B、action movies
C、spy movies
D、sci-fi movies
答案: 【horror movies】
4、选择题:_____ are the actors who play people in a crowd, often without a speaking part.
A、Stuntmen
B、Extras
C、Directors
D、Lead roles
答案: 【Extras】
5、选择题:Ellen Degeneres is a _____ show host.
A、game
B、cooking
C、reality
D、talk
答案: 【talk】
6、选择题:Bazinga is from _____.
A、The Big Bang Theory
B、House of Cards
C、Friends
D、Sherlock
答案: 【The Big Bang Theory】
7、选择题:How you doin is from _____.
A、Friends
B、Game of Thrones
C、Downton Abbey
D、The Big Bang Theory
答案: 【Friends】
8、选择题:Which of the following is not a musical instrument?
A、Tuba.
B、Cello.
C、Disco.
D、Maracas.
答案: 【Disco.】
9、选择题:Zedar is a city in Croatia.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、选择题:BBC is a privately-owned channel.
A、对
B、错
答案: 【错】
第十一章 章节测试
1、选择题:People pull crackers after having Christmas dinner.
A、对
B、错
答案: 【错】
2、选择题:Christmas Eve is the the evening before Christmas Day
A、对
B、错
答案: 【对】
3、选择题:Which of the following food is made with mostly dried fruit and breadcrumbs?
A、mince pie
B、Christmas pudding
C、candy cane
D、cracker
答案: 【Christmas pudding】
4、选择题:Native American showed the pilgrims how to cultivate corn which helped them survive the bitter winter in the New World.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、选择题:Who was the first president to “pardon” a turkey?
A、Ronald Reagan
B、George HW Bush
C、George Washington
D、Abraham Lincoln
答案: 【Ronald Reagan 】
6、选择题:Black cats are considered to be unlucky in Western culture.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、选择题:Daffodils, emerging from the earth in the spring, also symbolize new life and the resurrection of Christ.
A、错
B、对
答案: 【错】
8、选择题:The word mooncake first appeared in the Southern Song Dynasty, even though, at that time, the moon cakes were not round.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、选择题:Today, a dragon boat usually has 22 paddlers, a drummer in the front and a steerer at the rear.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、选择题:Shousui is still practised as it is thought to add on to one’s longevity.
A、对
B、错
答案: 【错】
第十二章 章节测试
1、选择题:The national flower of Mexico is ______.
A、lotus
B、cactus
C、iris
D、daisy
答案: 【cactus】
2、选择题:A peninsula is a piece of land that extends into a body of water and is surrounded on______sides by water.
A、one
B、three
C、four
D、two
答案: 【three】
3、选择题:The Valley of the Moon is in______
A、 Argentina
B、 Northern Ireland
C、 the Philippines
D、 Australia
答案: 【 Argentina 】
4、选择题:“Algae” means
A、污水
B、淤泥
C、珊瑚
D、海藻
答案: 【海藻 】
5、选择题:Earthquakes can be felt over large areas although they usually last less than one hour
A、错
B、对
答案: 【错】
6、选择题:_______happens when a large mass of snow and ice slides down a mountainside at high speed.
A、Tsunami
B、Hailstone
C、Avalanche
D、Blizzard
答案: 【Avalanche】
7、选择题:______ rotate in a counter- clockwise direction (逆时针方向)around the “eye,” which is the center of the storm and the calmest part.
A、Tsunami
B、Blizzard
C、Hurricanes
D、Tornado
答案: 【Hurricanes 】
8、选择题:“Oasis”means
A、绿洲
B、间歇泉
C、湿地
D、泻湖
答案: 【绿洲】
9、选择题:The animal on the Coat of arms of United States is bald eagle
A、对
B、错
答案: 【对】
10、选择题:“Canyon”means
A、冰川
B、绿洲
C、湿地
D、峡谷
答案: 【峡谷】