智慧树知到《大学英语(技术报告撰写)湖北理工学院》2025章节测试答案
智慧树知到《大学英语(技术报告撰写)湖北理工学院》2025章节测试答案
绪论 单元测试
1、单选题:The ability to communicate clearly is an important skill because __________.
A、what you said is more important than what you did
B、many of today’s non-private communication take place through writing
C、people’s oral communication is more frequent than before
D、the ability in good oral expression usually leads to success
答案: 【many of today’s non-private communication take place through writing】
2、单选题:Technical Report Writing is designed according to _______________.
A、the students’ needs for further study
B、the enterprise demand
C、he overseas workplace demand
D、the idea of Engineering Education Professional Certification College English Curriculum Requirements
答案: 【the idea of Engineering Education Professional Certification College English Curriculum Requirements】
3、单选题:The purpose of the course Technical Report Writing is __________.
A、to improve students’ international communication ability in oral expression
B、to improve students’ international communication ability in their future study and work scenario and to promote their understanding of English technical report writing styles, etc.
C、to teach them how to carry out an experimental investigation
D、to tell them how to write their thesis
答案: 【to improve students’ international communication ability in their future study and work scenario and to promote their understanding of English technical report writing styles, etc.】
第一章 单元测试
1、单选题:Clear headings are used in a successful technical memo to ( )。
A、help readers concentrate on the subject
B、show organization of a message
C、indicate internal communication
D、explain the details
答案: 【show organization of a message】
2、单选题:Objective tone of a technical memo can be achieved through( )。
A、ordinary words
B、passive voice
C、1st person pronoun
D、occasional contractions
答案: 【passive voice】
3、单选题:If you are sending a memo to the entire staff, you might write: ( )。
A、To: All Employees
B、All Employees
C、From: All Employees
D、Subject: All Employees
答案: 【Subject: All Employees 】
4、多选题:Which of the following information may appear in a technical memo heading?
A、Subject
B、Reader’s name and titles
C、Current date
D、Purpose
答案: 【Subject;Reader’s name and titles;Current date】
5、多选题:Which of the following expression helps to make a technical memo concise?
A、I am writing this memo to inform you that the project has been delayed.
B、Measures should be taken because of the high energy cost.
C、5 experts accomplished the water- saving project evaluation within 3 days.
D、In the near future, the employees will see the benefits of the reforms.
答案: 【Measures should be taken because of the high energy cost.;5 experts accomplished the water- saving project evaluation within 3 days.】
6、多选题:Which of the following may be an effective subject in a technical memo?
A、There are 3 ways to cut mail costs.
B、Ants
C、Security project evaluation
D、Security System Installment
答案: 【Security project evaluation ;Security System Installment】
7、判断题:Guideword headings such as To, From, Date, Subject, etc. in technical memos, are used to show the organization of a message and indicate the hierarchy of writing.
A、错
B、对
答案: 【对】
8、判断题:As senders & receivers are familiar with each other, we can use ordinary words and casual tone.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、判断题:Though passive voice is objective, it needs more verbs to form a sentence than the active one, which thus is a little bit weaker in conciseness.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、判断题:The summary segments are the parts in which you get to include all the juicy details that support your idea.
A、错
B、对
答案: 【错】
11、多选题:Which of the following information may appear in a technical memo heading?
A、Subject
B、Current date
C、Reader’s name and titles
D、Purpose
答案: 【Subject;Current date;Reader’s name and titles】
12、多选题:Which of the following expression helps to make a technical memo concise?
A、5 experts accomplished the water- saving project evaluation within 3 days.
B、Measures should be taken because of the high energy cost.
C、I am writing this memo to inform you that the project has been delayed.
D、In the near future, the employees will see the benefits of the reforms.
答案: 【5 experts accomplished the water- saving project evaluation within 3 days.;Measures should be taken because of the high energy cost.】
13、多选题:Which of the following may be an effective subject in a technical memo?
A、Security System Installment
B、Security project evaluation
C、There are 3 ways to cut mail costs.
D、Ants
答案: 【Security System Installment;Security project evaluation 】
14、多选题:Which of the following information may appear in a technical memo heading?
A、Reader’s name and titles
B、Current date
C、Purpose
D、Subject
答案: 【Reader’s name and titles;Current date;Subject】
第二章 单元测试
1、多选题:What’s an abstract?
A、a concise (short and clear) summary of a work
B、a detailed description of an article
C、a condensed version of a longer piece of writing
D、a short piece of writing
答案: 【a concise (short and clear) summary of a work;a condensed version of a longer piece of writing;a short piece of writing】
2、多选题:What’s the indicative abstract?
A、It is the most useful kind of abstract.
B、It is usually less than 100 words.
C、It merely describes what the report is about.
D、It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.
答案: 【It is usually less than 100 words.;It merely describes what the report is about.;It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.】
3、多选题:What’s the informative abstract?
A、It is often used in the scientific journals
B、It is more useful than the other type of abstract
C、It gives as much of the important particular information as possible
D、It is usually 150~250 words
答案: 【It is often used in the scientific journals;It is more useful than the other type of abstract;It gives as much of the important particular information as possible;It is usually 150~250 words】
4、多选题:What are the important elements in an abstract?
A、Process and Methods
B、Objective or purpose
C、Results or findings
D、Conclusion
答案: 【Process and Methods;Objective or purpose ;Results or findings;Conclusion】
5、多选题:What are the goals of writing an abstract?
A、An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.
B、An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.
C、An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.
D、An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.
答案: 【An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.;An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.;An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.;An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.】
6、判断题:An abstract reviews the writing’s contents in abbreviated form.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:An informative abstract merely describes what the report is about.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:Abstracts should state the objectives of the project, describe the methods used, summarize the significant findings and state the implications of the findings.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、判断题:An abstract could contain the information not included in the paper.
A、对
B、错
答案: 【错】
10、判断题:Active voice is often used in an abstract for reporting on findings.
A、错
B、对
答案: 【错】
11、多选题:What’s an abstract?
A、a condensed version of a longer piece of writing
B、a short piece of writing
C、a concise (short and clear) summary of a work
D、a detailed description of an article
答案: 【a condensed version of a longer piece of writing;a short piece of writing;a concise (short and clear) summary of a work】
12、多选题:What’s the indicative abstract?
A、It is the most useful kind of abstract.
B、It merely describes what the report is about.
C、It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.
D、It is usually less than 100 words.
答案: 【It merely describes what the report is about.;It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.;It is usually less than 100 words.】
13、多选题:What’s the informative abstract?
A、It gives as much of the important particular information as possible
B、It is usually 150~250 words
C、It is more useful than the other type of abstract
D、It is often used in the scientific journals
答案: 【It gives as much of the important particular information as possible;It is usually 150~250 words;It is more useful than the other type of abstract;It is often used in the scientific journals】
14、多选题:What are the important elements in an abstract?
A、Process and Methods
B、Objective or purpose
C、Conclusion
D、Results or findings
答案: 【Process and Methods;Objective or purpose ;Conclusion;Results or findings】
15、多选题:What are the goals of writing an abstract?
A、An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.
B、An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.
C、An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.
D、An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.
答案: 【An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.;An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.;An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.;An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.】
16、多选题:What’s an abstract?
A、a concise (short and clear) summary of a work
B、a short piece of writing
C、a detailed description of an article
D、a condensed version of a longer piece of writing
答案: 【a concise (short and clear) summary of a work;a short piece of writing;a condensed version of a longer piece of writing】
17、多选题:What’s the indicative abstract?
A、It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.
B、It is the most useful kind of abstract.
C、It is usually less than 100 words.
D、It merely describes what the report is about.
答案: 【It does not give any specific Information about the problem, method, results, or conclusions.;It is usually less than 100 words.;It merely describes what the report is about.】
18、多选题:What’s the informative abstract?
A、It gives as much of the important particular information as possible
B、It is more useful than the other type of abstract
C、It is usually 150~250 words
D、It is often used in the scientific journals
答案: 【It gives as much of the important particular information as possible;It is more useful than the other type of abstract;It is usually 150~250 words;It is often used in the scientific journals】
19、多选题:What are the goals of writing an abstract?
A、An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.
B、An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.
C、An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.
D、An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.
答案: 【An abstract can help to index the article for quick recovery and cross-referencing.;An abstract can help the readers to estimate the sophistication or complexity of a piece of writing.;An abstract should help the readers to decide whether they should read the article.;An abstract should help the readers to understand a text by acting as a pre-reading outline of key points.】
20、多选题:What’s an abstract?
A、a short piece of writing
B、a condensed version of a longer piece of writing
C、a concise (short and clear) summary of a work
D、a detailed description of an article
答案: 【a short piece of writing;a condensed version of a longer piece of writing;a concise (short and clear) summary of a work】
21、多选题:What are the important elements in an abstract?
A、Conclusion
B、Results or findings
C、Process and Methods
D、Objective or purpose
答案: 【Conclusion;Results or findings;Process and Methods;Objective or purpose 】
第三章 单元测试
1、判断题:The active voice is usually used when the equipment has performed an action.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:The active voice can be used to describe an action involving equipment.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、判断题:Women must choose between a home and a career.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、判断题:Women must make a choice between family and career.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:We understand the sentence “I am so glad to receive your book. I shall lose no time reading it.” as “I’ll read it at once.”
A、对
B、错
答案: 【错】
6、单选题:How to avoid the sexism words?
A、Rewrite the sentence in a plural form.
B、Substitute a/an/or the for his.
C、Substitute he or she, his or her respectively with they, their or them.
D、Turn the sentence into passive if possible.
答案: 【Substitute a/an/or the for his.】
7、单选题:When talking about some certain researcher’s theories or findings in a literature review,( )is usually adopted.
A、past perfective
B、present tense
C、present perfective
D、past tense
答案: 【past tense】
8、单选题:But when making a summary about other researchers’ findings in a literature review , ( )is preferred.
A、present tense
B、present perfective
C、past tense
D、past perfective
答案: 【present tense】
9、单选题:Which sentence is correct?
A、The room their parents lived in was small in size.
B、The room their parents lived in was small.
C、Their parents room size is small.
D、The size of their parents room is small.
答案: 【The room their parents lived in was small.】
第四章 单元测试
1、单选题:Data that represents numbers that change over a period of time might be best shown as ( ).
A、Line charts
B、Bar charts
C、Pie charts
D、Tables
答案: 【Line charts】
2、单选题:( ) is a chart or graph that presentscategorical data withrectangularbars withheightsorlengthsproportional to the values that they represent.
A、A line chart
B、pie chart
C、A bar chart
D、Atable
答案: 【A bar chart】
3、单选题:When it is to visualize a trend in data over intervals of time or atime series, it is better to use ( ).
A、a pie chart
B、a bar chart
C、a line chart
D、a table
答案: 【a line chart】
4、单选题:To decide which tense(s) to use for describing a graph or chart, you need to find out whether there is ( )to the graph or chart.
A、a speed element
B、figure element
C、a time element
D、a data element
答案: 【a time element】
5、单选题:If there is no indication of time in the graph or chart, then use ( ).
A、simple present tense
B、simple future tense
C、simple past tense
D、present perfect tense
答案: 【simple present tense 】
6、判断题:Graphs & charts can be read more quickly than the raw data.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:In the grid, the emphasized lines are called minor grid lines and the remainders are major grid lines.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:Use the past tense for the topic sentence in the introduction to define the graphs or charts.
A、错
B、对
答案: 【错】
第五章 单元测试
1、判断题:A contract is a promise or set of promises that legally enforceable, if violated, allows injured party access to legal remedies.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Gnerally speaking, a formal contract has Three versions.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、判断题:Preamble includes introductory remarks and statements of facts.
A、对
B、错
答案: 【对】
4、判断题:Introductory remarks is composed of names of the parties, date and recitations .
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:Statements of facts embodies causes of making a contractand contract’s features.
A、错
B、对
答案: 【错】
6、判断题:Generally speaking , here, there, where are added after, by, in, on, to, under, upon, with ,of,etc in technology contracts.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:may、shall、should、will、may not、shall are not common in contracts.
A、错
B、对
答案: 【对】
8、判断题:In a contract, a future tense is not particularly used.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、判断题:Shall usually means “should” or “must”.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、判断题:The Position should be placed before modal auxiliary verbs like shall, may.
A、错
B、对
答案: 【错】
第六章 单元测试
1、单选题:Which one is the major part of an analytical report?
A、Analyzing data
B、Identifying the problem
C、Making recommendations
D、Explaining the methods
答案: 【Analyzing data 】
2、单选题:Which is the real beginning of an analytical report?
A、Body sections
B、Introduction
C、Title page
D、Table of content
答案: 【Body sections 】
3、单选题:Which is the right order to write an analytical report?①Formatting the report②Organizing, analyzing, synthesizing③Gathering information④Conclusions and recommendations
A、④①②③
B、①④②③
C、①③②④
D、①②③④
答案: 【④①②③】
4、单选题:Which of the following is no appropriate to state the purpose?
A、To identify potential markets for our new phone-based videogames
B、I conclude that this company is an attractive buy
C、To update the board of directors on the progress of the research project
D、To submit required information to the Securities and Exchange Commission
答案: 【I conclude that this company is an attractive buy】
5、多选题:Which word is appropriate to state purpose?
A、to summarize
B、to identify
C、to submit
D、to update
答案: 【to identify;to submit;to update】
6、判断题:Methodology is the first part of an analytical report.
A、对
B、错
答案: 【错】
7、判断题:Making Recommendations is to predict what will happen in the future.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:summarizing means to identify the support points, details, examples, and other supporting evidence.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、判断题:Solving problem is one among the categories of analytical reports.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、多选题:Which word is appropriate to state purpose?
A、to summarize
B、to submit
C、to identify
D、to update
答案: 【to submit;to identify;to update】
11、多选题:Which word is appropriate to state purpose?
A、to update
B、to submit
C、to summarize
D、to identify
答案: 【to update;to submit;to identify】
12、多选题:Which word is appropriate to state purpose?
A、to submit
B、to update
C、to identify
D、to summarize
答案: 【to submit;to update;to identify】
第七章 单元测试
1、判断题:This introductory section will usually contain a contents page, a credits page, an executive summary, and background data on the survey.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Giving addresses and contact details as well as names is necessary for a survey report.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:The less information provided in the original report, the easier it is to contact the people involved.
A、错
B、对
答案: 【错】
4、判断题:The main contact person in that organization should be responsible for the report.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:if there are a lot of references, they usually go at the end of the report.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、判断题:If you have hypotheses, try to cross-tab each question with ever other questions.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:When putting tables into a report, remember than you can squeeze column and rows as you like.
A、错
B、对
答案: 【错】
8、判断题:If there are two categorical values being tabulated against the numeric variable , use the chi squared test.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、判断题:When a question is part of a grouped set, less detail is needed for each question.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、判断题:The appendixes may also include tables related to sample selection, instructions to interviewers, and so on.
A、错
B、对
答案: 【对】
第八章 单元测试
1、判断题:The style of bidding documents belongs to the formal style.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Complex phrases replace simple introductions and conjunctions.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:Whether it is a contract or a tender document, it is customary to use simple prepositions or conjunctions instead of complex phrases.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、判断题:Tender documents generally include ten outlines.
A、对
B、错
答案: 【错】
5、判断题:Each outline consists of corresponding provisions, such as award criteria, owner’s rights, award notice, contract signing, performance bond and a series of provisions.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、多选题:What is bidding ?
A、An invitation for bid
B、all for tenders
C、a call for bids
D、invitation to tender or invitation to bid
答案: 【An invitation for bid;all for tenders;a call for bids;invitation to tender or invitation to bid】
7、单选题:Bidding is a procedure for generating ( ).
A、Fair offers
B、Noncompetitive
C、Unfair offers
D、competing offers
答案: 【competing offers】
8、单选题:The contractor selected by the owner usually adopts the ( )method.
A、Fair
B、Closed
C、Unfair
D、Open
答案: 【Open】
9、单选题:The owner sometimes adopts( )with professionalism or special requirements.
A、Individual bidding or collective bidding
B、Network bidding or E-mail bidding
C、Selected bidding or negotiated bidding
D、open bidding or closed bidding
答案: 【Selected bidding or negotiated bidding】
10、单选题:In public bidding, the owner usually call for ( ).
A、bids agency
B、bids advertisement
C、Bids system
D、bids announcement
答案: 【bids advertisement】
11、多选题:What is bidding ?
A、a call for bids
B、all for tenders
C、invitation to tender or invitation to bid
D、An invitation for bid
答案: 【a call for bids;all for tenders;invitation to tender or invitation to bid;An invitation for bid】
12、多选题:What is bidding ?
A、invitation to tender or invitation to bid
B、An invitation for bid
C、a call for bids
D、all for tenders
答案: 【invitation to tender or invitation to bid;An invitation for bid;a call for bids;all for tenders】
13、多选题:What is bidding ?
A、An invitation for bid
B、a call for bids
C、invitation to tender or invitation to bid
D、all for tenders
答案: 【An invitation for bid;a call for bids;invitation to tender or invitation to bid;all for tenders】
第九章 单元测试
1、单选题:Operating instruction of ________________ usually explains the product item by item by presenting clear & eye-catching information.
A、the clause style
B、the free style
C、the introductory style
D、the compound style
答案: 【the clause style】
2、单选题:Simple imperativesare used in theoperating instruction so as to make it appear to be more _____.
A、positive
B、simple
C、forceful
D、objective
答案: 【objective】
3、单选题:Of these sections, ________________is essential while others are optionalin the operating instruction.
A、heading
B、trouble-shooting guide
C、introductory explanation
D、warnings
答案: 【heading】
4、多选题:Operating instruction for consumer goods are composed to introduce.
A、maintenance
B、the characteristics
C、the technical specification
D、the theoretical principles
答案: 【maintenance
;the characteristics】
5、多选题:The major function of the operating instruction isto ______________.
A、highlightand deal with possible problems
B、show people how to use a technical product
C、enable readers to do something with minimum hesitation
D、solve problems
答案: 【highlightand deal with possible problems
;show people how to use a technical product
;enable readers to do something with minimum hesitation
;solve problems】
6、多选题:Ambiguityin the wording of an operating instruction may come from the misuse of _______________.
A、preposition
B、homonyms
C、relatives words
D、pronouns
答案: 【preposition
;homonyms
;relatives words
;pronouns】
7、判断题:It is impolite to leave the addressee “you”out in an operating instruction.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:Negative sentences should not be used in an operating instruction.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、判断题:Comparedwith the prose style, the continuous list in nearly uniform pattern may make the instruction easier to absorb.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、判断题:When the two actions are performed simultaneously, it is better to describe the steps in a list style.
A、对
B、错
答案: 【错】
11、多选题:The major function of the operating instruction isto ______________.
A、solve problems
B、enable readers to do something with minimum hesitation
C、show people how to use a technical product
D、highlightand deal with possible problems
答案: 【solve problems
;enable readers to do something with minimum hesitation
;show people how to use a technical product
;highlightand deal with possible problems】
12、多选题:Ambiguityin the wording of an operating instruction may come from the misuse of _______________.
A、pronouns
B、relatives words
C、preposition
D、homonyms
答案: 【pronouns
;relatives words
;preposition
;homonyms】
13、多选题:The major function of the operating instruction isto ______________.
A、highlightand deal with possible problems
B、enable readers to do something with minimum hesitation
C、show people how to use a technical product
D、solve problems
答案: 【highlightand deal with possible problems
;enable readers to do something with minimum hesitation
;show people how to use a technical product
;solve problems】
14、多选题:Ambiguityin the wording of an operating instruction may come from the misuse of _______________.
A、homonyms
B、relatives words
C、pronouns
D、preposition
答案: 【homonyms
;relatives words
;pronouns
;preposition】
15、多选题:Operating instruction for consumer goods are composed to introduce.
A、the characteristics
B、the theoretical principles
C、the technical specification
D、maintenance
答案: 【the characteristics
;maintenance】
16、多选题:The major function of the operating instruction isto ______________.
A、solve problems
B、highlightand deal with possible problems
C、show people how to use a technical product
D、enable readers to do something with minimum hesitation
答案: 【solve problems
;highlightand deal with possible problems
;show people how to use a technical product
;enable readers to do something with minimum hesitation】
17、多选题:Ambiguityin the wording of an operating instruction may come from the misuse of _______________.
A、homonyms
B、relatives words
C、preposition
D、pronouns
答案: 【homonyms
;relatives words
;preposition
;pronouns】
第十章 单元测试
1、单选题:Question like “Did you follow all the rules because they are beneficial to you?”is ___________.
A、a loaded question
B、a vague question
C、a double-barreled question
D、a biased question
答案: 【a loaded question】
2、单选题:Questions in a questionnaire should flow in some kind of________________.
A、spatial order
B、psychological order
C、physical order
D、chronologicalorder
答案: 【psychological order】
3、多选题:Questionnaires can be carried out ________________ .
A、face to face
B、bypost
C、by computer
D、by telephone
答案: 【face to face
;bypost
;by computer
;by telephone】
4、多选题:Qualitative informationare collected for the purpose of ____________________ .
A、employing hypotheses
B、testinghypotheses
C、generating hypotheses
D、understanding hypotheses
答案: 【generating hypotheses
;understanding hypotheses】
5、多选题:Formal standardized questionnaires are generally characterized by_____________________ .
A、prescribed response format
B、prescribed order of questions
C、prescribed explanations for each question
D、prescribed wording
答案: 【
prescribed response format
;prescribed order of questions
;prescribed explanations for each question
;prescribed wording】
6、多选题:An inability for respondents to answer a question may probably arise from_____________.
A、being unable to articulate the answer
B、forgettingthe answer
C、having never been exposed to the answer
D、refusing to offer the answer
答案: 【being unable to articulate the answer
;forgettingthe answer
;having never been exposed to the answer】
7、多选题:When presenting answers in a questionnaire, one should avoid ______________ .
A、all the possible alternatives
B、stereotypical responses
C、specificchoices
D、central options
答案: 【stereotypical responses
;central options】
8、多选题:A well-designed questionnaire should____________________ .
A、make it easy for respondents to give the necessary information
B、make it easy for the interviewer to record the answer
C、meet the research objectives
D、obtain the most complete and accurate information
答案: 【make it easy for respondents to give the necessary information
;make it easy for the interviewer to record the answer
;meet the research objectives
;obtain the most complete and accurate information】
9、判断题:Both the exploratory questionnaires and formal standardized questionnairesneed a formal questionnaire format.
A、错
B、对
答案: 【错】
10、判断题:Some simple, interesting questions should be used as opening questions to gain co-operation and confidence of respondents.
A、对
B、错
答案: 【对】
11、多选题:Questionnaires can be carried out ________________ .
A、face to face
B、by computer
C、by telephone
D、bypost
答案: 【face to face
;by computer
;by telephone
;bypost】
12、多选题:Formal standardized questionnaires are generally characterized by_____________________ .
A、prescribed explanations for each question
B、prescribed response format
C、prescribed order of questions
D、prescribed wording
答案: 【prescribed explanations for each question
;
prescribed response format
;prescribed order of questions
;prescribed wording】
13、多选题:An inability for respondents to answer a question may probably arise from_____________.
A、having never been exposed to the answer
B、forgettingthe answer
C、being unable to articulate the answer
D、refusing to offer the answer
答案: 【having never been exposed to the answer
;forgettingthe answer
;being unable to articulate the answer】
14、多选题:A well-designed questionnaire should____________________ .
A、make it easy for respondents to give the necessary information
B、meet the research objectives
C、make it easy for the interviewer to record the answer
D、obtain the most complete and accurate information
答案: 【make it easy for respondents to give the necessary information
;meet the research objectives
;make it easy for the interviewer to record the answer
;obtain the most complete and accurate information】
15、多选题:Questionnaires can be carried out ________________ .
A、by computer
B、bypost
C、by telephone
D、face to face
答案: 【by computer
;bypost
;by telephone
;face to face】
16、多选题:Formal standardized questionnaires are generally characterized by_____________________ .
A、prescribed explanations for each question
B、prescribed order of questions
C、prescribed response format
D、prescribed wording
答案: 【prescribed explanations for each question
;prescribed order of questions
;
prescribed response format
;prescribed wording】
17、多选题:A well-designed questionnaire should____________________ .
A、obtain the most complete and accurate information
B、make it easy for the interviewer to record the answer
C、meet the research objectives
D、make it easy for respondents to give the necessary information
答案: 【obtain the most complete and accurate information
;make it easy for the interviewer to record the answer
;meet the research objectives
;make it easy for respondents to give the necessary information】
18、多选题:Questionnaires can be carried out ________________ .
A、by telephone
B、face to face
C、bypost
D、by computer
答案: 【by telephone
;face to face
;bypost
;by computer】
19、多选题:Qualitative informationare collected for the purpose of ____________________ .
A、employing hypotheses
B、testinghypotheses
C、understanding hypotheses
D、generating hypotheses
答案: 【understanding hypotheses
;generating hypotheses】
20、多选题:Formal standardized questionnaires are generally characterized by_____________________ .
A、prescribed order of questions
B、prescribed response format
C、prescribed explanations for each question
D、prescribed wording
答案: 【prescribed order of questions
;
prescribed response format
;prescribed explanations for each question
;prescribed wording】
21、多选题:A well-designed questionnaire should____________________ .
A、make it easy for respondents to give the necessary information
B、make it easy for the interviewer to record the answer
C、obtain the most complete and accurate information
D、meet the research objectives
答案: 【make it easy for respondents to give the necessary information
;make it easy for the interviewer to record the answer
;obtain the most complete and accurate information
;meet the research objectives】