智慧树知到《跨文化交际 Intercultural Communication(内蒙古民族大学)》2025章节测试答案
智慧树知到《跨文化交际 Intercultural Communication(内蒙古民族大学)》2025章节测试答案
绪论单元测试
1.Foreigners are interested to learn about Chinese Culture and Chinese People. At the same time,there are misunderstandings of Chinese culture.
A、错 B:对
答案:对
2.Overseas experiences canexpand one's vision and enrich one's understanding of Intercultural Communication.
A、对 B:错
答案:对
3.Before communicating with others, you need to understand your own culture well.
A、错 B:对
答案:对
4.Culture learning is not so important as language learning.
A、错 B:对
答案:错
5.Knowing all the words and having perfect grammar of a language is enough to deal with Intercultural Communication.
A、错 B:对
答案:错
6.Everything abroad is the same as “at home”.
A、错 B:对
答案:错
7.In this course, we are going to learn about
A、Intercultural communication barriers B:Verbal and non-verbal communication C:Thearatical foundations of Intercultural Communication D:Acquring Intercultural Communication Competence
答案:Intercultural communication barriers;Verbal and non-verbal communication;Thearatical foundations of Intercultural Communication;Acquring Intercultural Communication Competence
8.In the study of intercultural communication, we are going to achieve the goals of
A、understanding the basic terms
B、developing communicative competence C:fostering critical thinking of different cultures D:avoiding potential problems in intercultural communication
答案:understanding the basic terms
;developing communicative competence;fostering critical thinking of different cultures;avoiding potential problems in intercultural communication
9.The course you are taking is
A、Phycology B:Communication C:Intercultural Communication D:English Literature
答案:Intercultural Communication
10.When being asked by other people about your culture, you will be more aware of your identity.
A、对 B:错
答案:对
第一章测试
1.The dialogues at the United Nations, for example, would be termed .
A、international communication B:interpersonal communication C:interracial communication D:interethnic communication
答案:international communication
2.In China, if a Tibetan communicates with a Han, it is .
A、interracial communication B:international communication C:interethnic communication D:interpersonal communication
答案:interethnic communication
3. is the socialization process you go through to adapt to your society.
A、Enculturation B:Deculturation C:Acculturation D:Assimilation
答案:Enculturation
4.Many of the same proverbs appear throughout the world, because all people, regardless of their culture, share common .
A、experiences B:stories C:languages D:arts
答案:experiences
5.In the popular cultural iceberg metaphor,you can only see about 10-15% above the surface, most part of the iceberg is under the water, which is a bit of a mystery. Which of the following do you think are above the water?
A、clothing B:food C:architecture D:music
答案:clothing;food;architecture;music
6.Six reasons of why study intercultural communication were mentioned,please try pick the ones mentioned in the following.
A、technology B:imperative C:self-awareness
D、demographic changes
答案:technology;imperative;self-awareness
;demographic changes
7.Culture can be categorized as either material or nonmaterial culture.
A、对 B:错
答案:对
8.Culture isthat complex wholewhich includesknowledge,belief,arts,morals,law,customand any othercapabilities and habitsacquired bymanas a member of society.
A、对 B:错
答案:对
9.It is reasonable that we use what's below our surface to try to understand what's above somebody else’s.
A、错 B:对
答案:错
10."Dig the well before you are thirsty" is a Chinese proverb meaning "吃水不忘挖井人”。
A、错 B:对
答案:错
第二章测试
1.Women usually use communicaiton to establish status and power. ( )A:对 B:错
答案:错
2.It is difficult but possible to seek translation cues that will facilitate our communication. ( )A:错 B:对
答案:对
3.Most men use communication to create connection or equality between people.( )A:错 B:对
答案:错
4.The following contents do NOT belong to paralanguage ( ).A:tone
B、body touch
C、body distance
D、volume
答案:body touch
;body distance
5.What are the striking features of Monochronic Time?( )A:promptness
B、adoptation
C、punctuality
D、flexibility
答案:promptness
;punctuality
第三章测试
1.In broad terms, covers time language, space language, body language and paralanguge. ( )A:verbal language
B、nonverbal language
C、communication
D、culture
答案:nonverbal language
2.( )alerts us to the invisible aspects of culture and nonverbal communication, which he calls as silent language and hidden dimensionA:Riall Nolan
B、Liang Qichao
C、Julian Wood
D、Edward Hall
答案:Edward Hall
3.In time language, Latin American, African, Arab and most Asian cultures are ( ).A:intimate time
B、Monochronic Time
C、P-time
D、M-time
答案:P-time
4.( ) refers to body distance and body touch.A:Body language
B、Space language
C、Time language
D、Paralanguage
答案:Space language
5.Personality also determines the amount of personal space and ( ) often prefer to interact with other at a greater distance.A:extroverts
B、women
C、men
D、introverts
答案:introverts
第四章测试
1.A good attitude to remember is, "One culture is not better than another culture. They are just different." ( )A:错 B:对
答案:对
2.People have different perspectives about how they view the world. ( )A:错 B:对
答案:对
3.You can learn deeply about other cultures by focusing on stereotypes about that culture. ( )A:对 B:错
答案:错
4.All people from one culture have the exact same thoughts, attitudes, and behaviors. ( )A:对 B:错
答案:错
5.Prejudice and racism are examples of an open mind. ( )A:对 B:错
答案:错
6.The process of learning about culture is similar to the process of drawing a picture. ( )A:错 B:对
答案:对
7.You should never ask questions about other people's cultures. ( )A:错 B:对
答案:错
8.People from the same culture have many things in common. ( )A:对 B:错
答案:对
9.It is natural for people to be ethnocentric. ( )A:错 B:对
答案:对
10.Ignoring your ethnocentric thoughts can help you stop being ethnocentric. ( )A:错 B:对
答案:错
第五章测试
1.Which of the following influence our worldview?
A、Genetics B:Religion C:Society D:Family
答案:Religion;Society;Family
2.What is the “lens through which you see everything?”
A、Ethnocentrism B:Communication Style C:Cultural Identity D:Worldview
答案:Worldview
3.If four team members did different amounts of work, but you still believe they should all receive an equal reward, you probably have a cultural pattern of:
A、Fatalistic B:Individualism C:Monochronic D:Collectivism
答案:Collectivism
4.The majority of people in the world have an atheist worldview.
A、对 B:错
答案:错
5.In indirect/high context cultures, people can depend on familiarity and context to aid the listener in understanding the intended message.
A、错 B:对
答案:对
6.Most people are either one extreme or the other in regard to cultural patterns.
A、对 B:错
答案:错
7.A fatalistic person would believe that somethings cannot be accomplished no matter how hard you try.
A、对 B:错
答案:对
8.On average, Americans are much more particularistic than universalistic.
A、对 B:错
答案:错
9.A universalistic person would expect special favors from family members or friends that worked at a police station.
A、错 B:对
答案:错
10.In the collectivist culture, the interests of the individual prevail over the interests of the group.
A、对 B:错
答案:错
第六章测试
1.ICC in this chapter refers to Intercultural Communication Competence. ( )A:错 B:对
答案:对
2.ICC means the ability to communicate effectively and appropriately in various cultural contexts. ( )A:错 B:对
答案:对
3.Key Components of ICC includes motivation, self and other knowledge, tolerance for uncertainty. ( )A:对 B:错
答案:对
4.Motivation and knowledge can inform us and we gain new experience.( )A:错 B:对
答案:对
5.We can build ICC through experiential learning and reflective practice. ( )A:错 B:对
答案:对
第七章测试
1.The biggest highlight of Inner Mongolia culture is the ( ) which is the biggest celebration on the grasslands of Inner Mongolia.A:wresling
B、Nadam Fair
C、Boke
D、Offering toast
答案:Nadam Fair
2.Mongolians refer to dairy products as white foods and meat products or animal flesh as ( ) foods.A:red
B、nutrient
C、staple
D、fresh
答案:red
3.The Mongolian was a nomadic group in the past. They made a living by grazing and hunting, thus granting them the name “( )” .A:Heaven Prairie
B、heroes on the horseback
C、a nation and a horse back
D、the Proud Son of Heaven
答案:a nation and a horse back
4.Mongolian toast to the guest is the most fastidious. Good liquor is the essence of food and grain, which is the most precious food that can express the ( ) to friends.A:loyalty
B、respect
C、hospitality
D、welcome
答案:loyalty
5.The major differences between Inner Mongolia and Mongolia lie in( ):A:language
B、sports
C、population
D、identity
答案:language
;population
;identity
6.Nadam means "entertainment' or "recreation" in the Mongolian language.( )A:错 B:对
答案:对
7.In Mongolian’s yurt, the oldest and most respected visitors sit in the bottom of the yurt, and the other ones sit on the sides, from the oldest one to the youngest one.( )A:错 B:对
答案:对
8.Hongshan Culture is the most famous Neolithic archaeological culture in Northern China. ( )A:对 B:错
答案:对
9.Jade-making in the period of Hongshan culture has become a very important handicraft industry department at that time. ( )A:对 B:错
答案:错
10.Hongshan is located on( )River in the northeast suburb of Chifeng city, inner Mongolian Autonomous Region.A:Xila Mulun
B、Jiaolai
C、Liaohe
D、Yingjin
答案:Yingjin