首页 › 答案 › 题库 › 知到智慧树 › 未分类

智慧树知到《商务英语视听说(南京晓庄学院)》2025章节测试答案

智慧树知到《商务英语视听说(南京晓庄学院)》2025章节测试答案
见面课:公司推介
1、Contact can be as simple as sending everyone a friendly reminder through office e-mail, phone calls, or a post card reminder through the mail.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、As a chairperson, before holding a meeting, you should also decide who should attend and what the purpose of the meeting is.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、It is ok that you begin a meeting five to seven minutes after it was scheduled.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、If your business trip is not necessary, it can be replaced by some alternatives.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、To minimize your itinerary can help you plan an efficient business trip.
A、错
B、对
答案: 【错】
6、“I’d like to choose a hospitable hotel located in the city center, which should be equipped with business center and swimming pool.” In this requirement for room, services are not mentioned?
A、对
B、错
答案: 【对】
7、The basic elements of a company presentation contain greeting and self-introduction, subject, main body and Q &A session.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、Making a draft, doing brief notes and finding some pictures are the preparations before a company presentation?
A、错
B、对
答案: 【对】
9、A company presentation refers to a prepared speech given on behalf of listener’s own company for marketing and other certain purposes.
A、对
B、错
答案: 【错】
10、If the basic elements are covered in a company presentation, it definitely means this presentation is an effective one.
A、错
B、对
答案: 【错】
见面课:市场营销与产品推广
1、Marketing is much more than selling and advertising.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、Marketing is concerned with what customers want and it should guide what is produced and offered.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、Advertisements can’t play a large part in marketing.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、To achieve profit is not the ultimate goal but profit is the bottom-line measure of a firm’s success and ability to survive.
A、错
B、对
答案: 【错】
5、STP marketing is a three-step approach to building a targeted marketing plan. The “S” stands for separating.
A、对
B、错
答案: 【错】
6、Advertising aims to increase sales by making a product or service known to the public and by highlighting its positive qualities.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、A company can advertise in a variety of ways, depending on how much it wishes to spend and the size and type of audience it wishes to target.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、Advertising media include:__
A、television
B、illboardbillboard
C、internet
D、newspaper
答案: 【television;
illboardbillboard;
internet;
newspaper 】
9、Marketing requires vision, creativity, imagination and _.
A、view
B、selling
C、anticipation
D、buying
答案: 【anticipation】
10、Marketing includes ____, publicity, promotion, pricing, sales and distribution of the goods or services.
A、advertising
B、survey
C、guidance
D、ddelivery
答案: 【advertising】
见面课:贸易流程
1、In the general trading process, the seller makes an inquiry with which the buyer makes an offer.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、Generally speaking, further orders will follow if the initial order or the trial order is satisfactory to both parties.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、During a business negotiation, we should never compromise in any area.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、In business letters, the handwritten signature is below the complimentary close.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、The body part of a business letter usually begins with reference to the previous letter received.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、An inquiry is usually without engagement.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、The basic procedure of an inquiry includes the following: inquiry, offer, counter-offer and contract.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、So far as a specific transaction is concerned, an inquiry is the first real step in business negotiations.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、A counter-offer is virtually a partial rejection of the original offer.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、Inquiries can be classified into two groups: general inquiries and special inquiries.
A、错
B、对
答案: 【错】
见面课:面试
1、Before your interview, you should search the company’s website or read articles about them in business trade publications.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、A a state-owned corporation is a corporate organization that owns or controls production of goods or services in two or more countries other than their home country.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、According to the company structure chart, the departments are vertical under their department head, but horizontal with other divisions in the company.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、“2Ls” of core competencies refer to learning competence and leadership competence.
A、对
B、错
答案: 【错】
5、In the job interview, we should try to avoid saying that we lack some core competences.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、College students often lack skills that are valued by employers, such as critical thinking, creativity, communication, conflict resolution, and teamwork skills, which constitute the important parts of “core competencies”.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、In the job interview, the interviewer may want to know more about your career planning by asking “why do you apply for this post?”.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、In a resume, you should describe your relevant skills, qualifications, experiences, achievements and rewards with some specific statistics to support.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、When making a resume, our job intention should not be vague or general but be specific enough.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、As for educational background, we should introduce our experience in education in recent years, such as our university, our major, and our relevant curriculum.
A、对
B、错
答案: 【对】
绪论 单元测试
1、单选题:How many chapters are included in the course?
A、16
B、15
C、18
D、12
答案: 【16】
2、判断题:This course aims to develop students’proficiency in the use of English knowledge and skills in a wide range of business environments.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:This course is designatedfor undergraduateEnglish majors.
A、错
B、对
答案: 【错】
第一章 单元测试
1、单选题:What are the basic elements in a resume?
A、one’s name, age, gender, telephone
B、one’s personal information, educational background, relevant skills and qualifications
C、one’s relevant skills and qualifications, relevant experiences, relevant achievements and rewards and so on
D、one’s personal information, educational background, job intention, relevant skills and qualifications, relevant experiences, achievements and rewards and so on
答案: 【one’s personal information, educational background, job intention, relevant skills and qualifications, relevant experiences, achievements and rewards and so on】
2、单选题:Which of the following should NOT be highlighted in your self-introduction?
A、your personal achievements
B、your relevant experiences
C、your abilities
D、your hobbies
答案: 【your hobbies】
3、单选题:In the mode of “STAR”, the letter”S” stands for __________.
A、Success
B、Standard
C、Situation
D、Study
答案: 【Situation】
4、单选题:When you are asked “why do you apply for this post?” in the job interview, the interviewer is actually asking about ___________.
A、your self-awareness
B、your career planning
C、your team spirit
D、your anti-stress ability
答案: 【your career planning】
5、单选题:Which of the following should you do in the job interview?
A、We should go together with our parents or our friends to help ourselves calm down.
B、We should know about the company or post applied as much as possible.
C、We should try to be friendly enough to ask the interviewer some personal questions.
D、We should wear heavy make-up to make ourselves even more attractive.
答案: 【We should know about the company or post applied as much as possible.】
6、单选题:In the mode of “STAR”, the letter “A” stands for ________.
A、Abilities
B、Activities
C、Achievements
D、Actions
答案: 【Actions】
7、单选题:Which of the following is NOT a frequently-asked question in the job interview?
A、Would you please talk about your strengths and weaknesses?
B、What are your hobbies?
C、Why do you apply for this post?
D、How does your boss evaluate you?
答案: 【What are your hobbies?】
8、判断题:During the job interview, we can ask the interviewer directly our future salary or promotion since we are really interested in it.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、判断题:Don’t speak with too much facial expression and too many gestures in the job interview.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、判断题:Use some secular, free language instead of formal language to introduce yourself.
A、对
B、错
答案: 【错】
第二章 单元测试
1、判断题:If the ownership of the companies is not open to the public, we call them closely held companies.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:Subsidiary refers to a company that is owned or controlled by another larger company, i.e. parent company.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:A company structure chart will show the jobs, listed by job title, the reporting structure, and company management.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、判断题:A job title is a term that describes in a few words or less the position held by an employee.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:Financial department is responsible for delivering goods to the customers.
A、对
B、错
答案: 【错】
6、判断题:Human Resources Managers are responsible for cultivating, training, retaining, and compensating human talent.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:“2Ls” refer to Language competence and Learning competence.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:“4Cs” refer to Critical thinking competence, Creative competence, Cultural competence and Collaborative competence.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、单选题:The following statements are usually related to cultural competence except______.
A、Works effectively with people from all backgrounds.
B、Discriminates against some individual or group.
C、Examines own biases and behaviors to avoid stereotypical responses.
D、Treats all people with dignity and respect.
答案: 【Discriminates against some individual or group.】
10、单选题:The following statements are usually related to collaborative competence except______.
A、Is not willing to learn from others
B、Places team agenda before personal agenda.
C、Works collaboratively with colleagues to achieve organizational goals.
D、Shows respect for and understanding of diverse points of view.
答案: 【Is not willing to learn from others】
第三章 单元测试
1、单选题:You can make your business call _________________.
A、during the dinner time
B、during the working hours
C、during the rest time
D、during the holidays
答案: 【during the working hours】
2、单选题:When answering the phone, you should not say: “___________.”
A、Where are you calling from?
B、Who’s that?
C、Who are you?
D、Who is speaking, please?
答案: 【Who are you?】
3、单选题:When taking a message in a business call, the caller should leave some basic information except ____________.
A、the company where he / she is from
B、the name
C、the company where he / she called
D、the purpose of the call
答案: 【the company where he / she called】
4、单选题:When making a call, sometimes there will be something wrong with the phone or telephone line. Which of the following expressions is not right when expressing the problems?
A、She has changed her telephone number.
B、Sorry, we were cut off.
C、The phone is in order.
D、I’ve tried to get through several times but it’s always engaged.
答案: 【The phone is in order.】
5、单选题:When asking for someone during the business call, you should not say: “___________.”
A、Is someboby in?
B、Could I speak to someone in the Sales Department, please?
C、Please connect me with the Export Department.
D、Hello, is Jack in the office?
答案: 【Is someboby in?】
6、单选题:When making a call, sometimes there will be something wrong with the phone or telephone line. At this moment, you can NOT say:
A、Sorry, we were cut off.
B、The phone is out of order.
C、Would you like to leave a message?
D、I’ve tried to get through several times but it’s always engaged.
答案: 【Would you like to leave a message?】
7、判断题:You should try to speak as loud as possible on the phone so as to make yourself heard clearly.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:In business calls if the person you want is not available, try to leave a message as detailed as possible.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、判断题:Usually a business call should not be longer than 3 minutes.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、判断题:During the business call we should stick to the subject and do not allow the conversation to drag out with meaningless chatter.
A、对
B、错
答案: 【对】
第四章 单元测试
1、判断题:Contact can be as simple as sending everyone a friendly reminder through office e-mail, phone calls, or a post card reminder through the mail.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:As a chairperson, before holding a meeting, you should also decide who should attend and what the purpose of the meeting is.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:It is ok that you begin a meeting five to seven minutes after it was scheduled.
A、错
B、对
答案: 【错】
4、判断题:It is not necessary to stick to the agenda during the meeting.
A、对
B、错
答案: 【错】
5、判断题:We should respect different views during the meeting.
A、对
B、错
答案: 【对】
6、判断题:A well-planned agenda, posted ground rules, and using a bin can help meeting run effectively.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:The relaxing atmosphere is not good for the meeting to be productive.
A、错
B、对
答案: 【错】
8、判断题:You needn’t use a consistent format when taking minutes.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、判断题:You should list all outcomes in the minute.
A、对
B、错
答案: 【错】
10、单选题:A well-planned agenda, posted ground rules, using a bin and ______ are the four most important keys to running the effective meetings.
A、the meeting leader
B、an introduction
C、summary
D、a minute
答案: 【summary】
第五章 单元测试
1、判断题:If your business trip is not necessary, it can be replaced by some alternatives.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Making a positive and honest declaration can help you free from security check.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、判断题:Every country has specific regulations on the items to be carried in and out of the country.
A、对
B、错
答案: 【对】
4、判断题:If it’s your first time to enter a country, you’d better know the relevant rules of declaration in advance.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:The receptionist should introduce the executive to the visitor first.
A、错
B、对
答案: 【错】
6、判断题:If the meeting cannot be satisfies, the receptionist should always explain the real reason to the visitor.
A、对
B、错
答案: 【错】
7、判断题:The receptionist should keep a register which includes date, time, name and the firm the visitor comes to.
A、错
B、对
答案: 【错】
8、判断题:You should start the business talk with your business partner immediately after meeting him.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、单选题:The following can help you plan an efficient business trip except ________.
A、Copy your schedule.
B、Be informed.
C、Minimize your itinerary.
D、Delegate the arrangement.
答案: 【Minimize your itinerary.
】
10、单选题:“I’d like to choose a hospitable hotel located in the city center, which should be equipped with business center and swimming pool.” In this requirement for room, which aspect is not mentioned?
A、facilities
B、services
C、atmosphere
D、location
答案: 【services】
第六章 单元测试
1、判断题:A company presentation refers to a prepared speech given on behalf of listener’s own company for marketing and other certain purposes.
A、对
B、错
答案: 【错】
2、判断题:If the basic elements are covered in a company presentation, it definitely means this presentation is an effective one.
A、对
B、错
答案: 【错】
3、判断题:In a company presentation, the speaker should make the content well-organized, clearly identify the main points and supporting points.
A、对
B、错
答案: 【对】
4、判断题:Nonlinguistic techniques mean body language and eye contact.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:In the main body of a company presentation , company profile, location, key personnel, market application areas should be covered.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、判断题:In a company presentation, some technical support especially slides, flip charts, PPTs are very important.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:The presenter is supposed to deliver the presentation as soon as possible.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:When company’s performance should be involved, some vivid verbs, the line, bar, pie graphs are the most favorable options.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、多选题:The basic elements of a company presentation contain ______________.
A、greeting and self-introduction
B、Q & A session
C、subject
D、main body
答案: 【greeting and self-introduction;Q & A session;subject;main body】
10、多选题:What are the preparations before a company presentation?
A、Doing brief notes
B、Making a draft
C、Doing oral practice
D、Finding some pictures
答案: 【Doing brief notes;Making a draft;Doing oral practice】
11、多选题:The basic elements of a company presentation contain ______________.
A、Q & A session
B、main body
C、subject
D、greeting and self-introduction
答案: 【Q & A session;main body;subject;greeting and self-introduction】
12、多选题:What are the preparations before a company presentation?
A、Making a draft
B、Doing oral practice
C、Finding some pictures
D、Doing brief notes
答案: 【Making a draft;Doing oral practice;Doing brief notes】
13、多选题:The basic elements of a company presentation contain ______________.
A、main body
B、Q & A session
C、subject
D、greeting and self-introduction
答案: 【main body;Q & A session;subject;greeting and self-introduction】
14、多选题:What are the preparations before a company presentation?
A、Doing oral practice
B、Making a draft
C、Finding some pictures
D、Doing brief notes
答案: 【Doing oral practice;Making a draft;Doing brief notes】
15、多选题:The basic elements of a company presentation contain ______________.
A、subject
B、main body
C、greeting and self-introduction
D、Q & A session
答案: 【subject;main body;greeting and self-introduction;Q & A session】
16、多选题:What are the preparations before a company presentation?
A、Doing brief notes
B、Doing oral practice
C、Finding some pictures
D、Making a draft
答案: 【Doing brief notes;Doing oral practice;Making a draft】
第七章 单元测试
1、判断题:Product presentation may be given to the investors to attract additional funding.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:A complete product presentation should include all 6 parts: introduction, outline, body, summary, conclusion, question and answer session.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、判断题:It’s advisable to state the outline at the beginning when giving a product presentation.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、判断题:Using pictures and visual aids can help to attract the audience’s attention when giving a product presentation.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:You may give a fluent product presentation without practice ahead of time.
A、对
B、错
答案: 【错】
6、判断题:Body language can help to leave a deep impression on the audience.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:A good product presentation should be kept short, simple, engaging and real.
A、错
B、对
答案: 【对】
8、判断题:When using PowerPoint slides, you should try to limit slides to one every minute.
A、错
B、对
答案: 【对】
9、多选题:Keep your product presentation simple. Here “simple” means __________
A、interactive
B、organized
C、clear
D、short
答案: 【organized;clear】
10、多选题:When giving a product presentation, you can use the following non-verbal communication skills: _____________.
A、eye contact
B、moving around
C、confident voice
D、smile
答案: 【eye contact;moving around;confident voice;smile】
11、多选题:Keep your product presentation simple. Here “simple” means __________
A、short
B、interactive
C、clear
D、organized
答案: 【clear;organized】
12、多选题:When giving a product presentation, you can use the following non-verbal communication skills: _____________.
A、moving around
B、smile
C、confident voice
D、eye contact
答案: 【moving around;smile;confident voice;eye contact】
13、多选题:When giving a product presentation, you can use the following non-verbal communication skills: _____________.
A、eye contact
B、smile
C、confident voice
D、moving around
答案: 【eye contact;smile;confident voice;moving around】
14、多选题:When giving a product presentation, you can use the following non-verbal communication skills: _____________.
A、confident voice
B、moving around
C、eye contact
D、smile
答案: 【confident voice;moving around;eye contact;smile】
第八章 单元测试
1、判断题:An annual report is an in-depth and comprehensive overview of a business’ or an organization’s key moments and metrics from the previous year.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:For closely held companies, periodic financial reports are required by law.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、判断题:The balance sheet provides a snapshot of the firm’s assets and liabilities.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、判断题:There are three Elements in balance sheet, namely assets, liabilities and owner’s equity.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:Assets= liabilities + owners’ equity
A、错
B、对
答案: 【对】
6、判断题:Too much debt in the capital structure can pose a risk during rough periods in the economy, too little debt might be a sign that too little leverage is being used possibly limiting the company’s ability to grow as quickly as their competitors.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:A business presentation is typically carried out using audio/visual presentation material, such as projectors and statistical documents created with presentation software.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:A good presentation can help a professional, or a business stand out from the competition, connect with new clients and make an impression on industry leaders
A、对
B、错
答案: 【对】
9、单选题:Typical annual reports will include some basic reports and statements except ______.
A、New Business Reports
B、Financial Statements
C、Chairman’s Statement
D、Complete list of Board of Supervisors.
答案: 【Complete list of Board of Supervisors.】
10、单选题:The following statements are usually related to improving presentation skills except ______.
A、effectively utilizing visual aids
B、self-confidence
C、quick preparation
D、connecting with the audience
答案: 【quick preparation】
第九章 单元测试
1、判断题:Exhibitors usually sell more products at trade fairs than sales calls.
A、对
B、错
答案: 【错】
2、判断题:It takes a comparatively short amount of time to reach the customers at trade fairs.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:Everyone who visits your display knows the detail of your product or service.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、判断题:The most valuable thing a trade fair provides is opportunity for future communication
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:Before sending your booth staffers, you need to consider the weather of the place where the trade show is held.
A、错
B、对
答案: 【错】
6、判断题:Asking the non-competing exhibitors about the previous trade fairs is a good way to find the best fairs to attend.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:The key to find the best trade fairs lies in finding the ones that pull in the most decision makers for your industry.
A、错
B、对
答案: 【对】
8、判断题:Offering food the attendees is an excellent idea.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、多选题:Directions: Choose the right things from the information box below for a seller/buyer to do at a trade fair. Pay attention, there are some things neither side should do.The seller:___________________
A、accept the greeting.
B、Ask specific questions.
C、get a brochure or sample without making a connection.
D、take a seat.
E、Thank the booth attendants.
F、acknowledge the presence of visitors.
答案: 【Ask specific questions.;acknowledge the presence of visitors.】
10、多选题:Directions: Choose the right things from the information box below for a seller/buyer to do at a trade fair. Pay attention, there are some things neither side should do.The buyer:__________________
A、get a brochure or sample without making a connection
B、take a seat
C、accept the greeting.
D、acknowledge the presence of visitors.
E、Thank the booth attendants.
答案: 【accept the greeting.;Thank the booth attendants.】
11、多选题:Directions: Choose the right things from the information box below for a seller/buyer to do at a trade fair. Pay attention, there are some things neither side should do.The seller:___________________
A、acknowledge the presence of visitors.
B、get a brochure or sample without making a connection.
C、Ask specific questions.
D、Thank the booth attendants.
E、take a seat.
F、accept the greeting.
答案: 【acknowledge the presence of visitors.;Ask specific questions.】
12、多选题:Directions: Choose the right things from the information box below for a seller/buyer to do at a trade fair. Pay attention, there are some things neither side should do.The buyer:__________________
A、Thank the booth attendants.
B、accept the greeting.
C、get a brochure or sample without making a connection
D、take a seat
E、acknowledge the presence of visitors.
答案: 【Thank the booth attendants.;accept the greeting.】
第十章 单元测试
1、判断题:Inquiries are usually made by sellers in international trade.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、判断题:In response to an inquiry, a quotation may be sent.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:In reply to an inquiry, you can provide more than what are asked for.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、判断题:There is no need to reply if you have no interest in the inquiry.
A、错
B、对
答案: 【错】
5、判断题:A quotation is an indication of price without obligation.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、判断题:In making a firm offer, clear, complete and final trade terms are not necessary.
A、对
B、错
答案: 【错】
7、判断题:An offer may either be firm or soft.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:A soft offer is an offer without engagement, so it is non-firm offer.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、判断题:An inquiry is a request for information regarding the supply of certain goods.
A、对
B、错
答案: 【对】
10、判断题:A counter-offer is virtually a partial rejection of the original offer.
A、错
B、对
答案: 【对】
第十一章 单元测试
1、判断题:It is important to go to a negotiation having done your research.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:We should build trust with the other party, since trust will aid communication.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:A firm offer is not binding on the seller.
A、错
B、对
答案: 【错】
4、判断题:Generally speaking, further orders will follow if the trial order proves satisfactory to both parties.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:In business letters, the handwritten signature is below the complimentary close.
A、错
B、对
答案: 【对】
6、判断题:In a business letter, the salutation goes above the inside address.
A、错
B、对
答案: 【错】
7、判断题:The body part of a business letter usually begins with reference to the previous letter received.
A、错
B、对
答案: 【对】
8、判断题:In the general trading process, usually the seller makes an inquiry.
A、对
B、错
答案: 【错】
9、单选题:An order contains the following items except________.
A、delivery and packing
B、name and article number
C、quality and quantity
D、a firm offer
答案: 【a firm offer】
10、单选题:The following phases are usually involved in a negotiation process except______.
A、reaching an agreement
B、delivering the goods
C、presenting one’s proposition
D、bargain and compromising
答案: 【delivering the goods】
第十二章 单元测试
1、判断题:In payment in advance method, the importer makes full payment to the supplier before the shipment of goods is done.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:Payment in advance usually takes place when the importer has not long been established.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:Open account payment takes place when the importer has a long credit history and is well known to the seller.
A、错
B、对
答案: 【错】
4、判断题:The bank issues documentary credits to a customer according to his credit-worthiness.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:Collection can be divided into D/P and D/A.
A、对
B、错
答案: 【对】
6、判断题:L/C is the most frequently used means of payment in international trade.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:In L/C transactions, the seller applies to the issuing bank to open a letter of credit.
A、对
B、错
答案: 【错】
8、判断题:In L/C transactions, the issuing band debits the buyer’s account and releases the relevant documents so that the buyer can claim the goods from the carrier.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、单选题:The following are different types of remittance except_______.
A、Demand draft
B、Mail transfer
C、Letter of Credit
D、Telegraph transfer
答案: 【Letter of Credit】
10、单选题:In L/C transactions, _______ is responsible for paying money and tendering documents.
A、the banker
B、nobody
C、the buyer
D、the seller
答案: 【the banker】
第十三章 单元测试
1、判断题:Clear stipulation of the shipment clause is an important condition for the smooth execution of the contract.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:Normally, there is one specific port of shipment and one specific port of destination stipulated in the contract.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:The port of destination should be close to where the goods are manufactured.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、判断题:“Prompt shipment” is a typical example to show the delivery date is not definite.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:The port of shipment is usually proposed and determined by the buyer.
A、错
B、对
答案: 【错】
6、判断题:If partial shipment is allowed, the time and quantity of each shipment should be specified clearly in the contract.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:Only if he receives the L/C will the seller ship the goods to the buyer.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:The goods can reach the end users directly after the arrival of the shipment.
A、错
B、对
答案: 【错】
9、单选题:In deciding the date for shipment, considerations must be given to some factors except ______.
A、types of goods
B、production time
C、transportation
D、price of goods
答案: 【price of goods
】
10、单选题:Which of the following factors will not influence the determination of delivery time?
A、quality of goods
B、
amount of orders to fulfill
C、supply of raw materials
D、availability of shipping space
答案: 【quality of goods
】
第十四章 单元测试
1、判断题:It is only the buyer that may file a claim.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、判断题:The seller is not responsible for the loss taking place during the transit.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:The seller may also lodge a claim against the buyer if the latter fails to perform the contract.
A、对
B、错
答案: 【对】
4、判断题:It is important to provide proof or evidence when making a claim.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:Referring to the inconvenience and damage caused is an effective way to lodge a claim.
A、对
B、错
答案: 【对】
6、判断题:A claim may be refused if the damage is caused for improper handling.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:If the contract is based on FOB, the seller will not take the responsibility when the goods are damaged on board.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:When writing an adjustment letter, you need to explain the causes of the problem and what measures to be taken.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、判断题:When handling claims, it is important to take a positive attitude and be polite.
A、错
B、对
答案: 【对】
10、多选题:A claim can be settled in the following ways:
A、Giving a discount
B、Making a refund
C、replacing the faulty goods
D、compensating for the losses
答案: 【Giving a discount;Making a refund;replacing the faulty goods;compensating for the losses】
11、多选题:A claim can be settled in the following ways:
A、Giving a discount
B、compensating for the losses
C、Making a refund
D、replacing the faulty goods
答案: 【Giving a discount;compensating for the losses;Making a refund;replacing the faulty goods】
12、多选题:A claim can be settled in the following ways:
A、Giving a discount
B、replacing the faulty goods
C、Making a refund
D、compensating for the losses
答案: 【Giving a discount;replacing the faulty goods;Making a refund;compensating for the losses】
13、多选题:A claim can be settled in the following ways:
A、Making a refund
B、replacing the faulty goods
C、Giving a discount
D、compensating for the losses
答案: 【Making a refund;replacing the faulty goods;Giving a discount;compensating for the losses】
第十五章 单元测试
1、判断题:4 Ps is defined by many marketers as “putting the right product in the right place, at the right price and right time.”
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Distribution channel is a way of selling a company’s product either directly or via distributors.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、判断题:Michael Dell was not a strong believer in the power of advertising and frequently stressed its importance in the company’s strategy.
A、错
B、对
答案: 【错】
4、判断题:Marketing shows how to reach to the customers and build long lasting relationship while sales just means selling is the ultimate result of marketing.
A、对
B、错
答案: 【对】
5、判断题:Marketing is more than sales.
A、对
B、错
答案: 【对】
6、判断题:Segmentation means breaking the heterogeneous market into smaller, homogeneous markets.
A、对
B、错
答案: 【对】
7、判断题:Market Targeting only means to develop measure of segment attractiveness.
A、错
B、对
答案: 【错】
8、判断题:Marketing plan is a written document that acts as a guidebook of marketing objectives for the marketing manager.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、多选题:Promotion decisions involve________.
A、Promotion Strategy
B、Advertising
C、Marketing communication budget
D、Public Relations and Publicity
答案: 【Promotion Strategy;Advertising;Marketing communication budget;Public Relations and Publicity】
10、多选题:This process involves___________.
A、Sales
B、Market targeting
C、Market segmentation
D、Market positioning
答案: 【Market targeting;Market segmentation;Market positioning】
11、多选题:Promotion decisions involve________.
A、Public Relations and Publicity
B、Advertising
C、Promotion Strategy
D、Marketing communication budget
答案: 【Public Relations and Publicity;Advertising;Promotion Strategy;Marketing communication budget】
12、多选题:This process involves___________.
A、Market positioning
B、Market segmentation
C、Sales
D、Market targeting
答案: 【Market positioning;Market segmentation;Market targeting】
13、多选题:Promotion decisions involve________.
A、Public Relations and Publicity
B、Advertising
C、Marketing communication budget
D、Promotion Strategy
答案: 【Public Relations and Publicity;Advertising;Marketing communication budget;Promotion Strategy】
14、多选题:This process involves___________.
A、Market positioning
B、Sales
C、Market targeting
D、Market segmentation
答案: 【Market positioning;Market targeting;Market segmentation】
15、多选题:Promotion decisions involve________.
A、Advertising
B、Public Relations and Publicity
C、Marketing communication budget
D、Promotion Strategy
答案: 【Advertising;Public Relations and Publicity;Marketing communication budget;Promotion Strategy】
16、多选题:This process involves___________.
A、Sales
B、Market segmentation
C、Market positioning
D、Market targeting
答案: 【Market segmentation;Market positioning;Market targeting】
第十六章 单元测试
1、判断题:Advertising works best when it’s developed to meet one goal at a time.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、判断题:Internet advertising, once seen as the mainstay of media advertising, is facing numerous challenges from alternative media, especially interactive and social media.
A、对
B、错
答案: 【错】
3、判断题:The television is the fastest growing advertising media
A、对
B、错
答案: 【错】
4、判断题:Handheld devices, such as cellphones, smartphones, portable computers and other wireless devices, make up the growing mobile device market.
A、错
B、对
答案: 【对】
5、判断题:Indoor billboards are large structures located near transportation points intending to attract the interest of people traveling on roads or public transportation.
A、对
B、错
答案: 【错】
6、判断题:Advertising can serve as a reminder to consumers.
A、错
B、对
答案: 【对】
7、判断题:Advertisement can differentiate the product from its competitors.
A、对
B、错
答案: 【对】
8、判断题:Advertisement can induce consumers to try the product.
A、对
B、错
答案: 【对】
9、单选题:Print publications such as magazines, books, newspapers and ________ (such as annuals) offer a variety of advertising opportunities.
A、leaflets
B、flyers
C、posters
D、Special Issue publications
答案: 【Special Issue publications】
10、单选题:AIDA is anacronymthat stands forAttention,Interest,Desire and_______.
A、Achievement
B、Ability
C、Action
D、Aim
答案: 【Action】