智慧树知到《新融合大学英语(IV)江西理工大学》2025章节测试答案
智慧树知到《新融合大学英语(IV)江西理工大学》2025章节测试答案
第一章 单元测试
1、判断题:You have to get a passport and visa if you want to travel abroad.
A、对
B、错
答案: 【对】
2、单选题:What is especially important during traveling?
A、to withdraw to inner selves
B、to fight with each other
C、to write a diary
D、to argue with each other
答案: 【to withdraw to inner selves】
3、多选题:Which of the following meanings does the prefix “trans-” denote?
A、“Lack of”.
B、“Across”.
C、“Someone or something moves from one group, thing, state, or place to another”.
D、“Beyond”.
答案: 【“Across”.;
“Someone or something moves from one group, thing, state, or place to another”.;
“Beyond”.】
4、单选题:Which of the following is not a pun?
A、What is the worst kind of fish? Selfish.
B、Smiles is the longest word in English, as there is a mile between the first S and the last S.
C、The fox goes very well with your cap.
D、Seven days without water make one weak.
答案: 【The fox goes very well with your cap.】
5、单选题:Which city is the largest administrative district of Jiangxi province?
A、Ganzhou
B、Ji’an
C、Nanchang
D、Jiujiang
答案: 【Ganzhou】
第二章 单元测试
1、单选题:Which is not the problem faced by Chinese craftsmanship?
A、Lack of conforming to modern aesthetic trend
B、Lack of promotion channel
C、Lack ofsuccessor
D、Complicated and unpractical
答案: 【Complicated and unpractical】
2、单选题:Which of the following statement is not included in the text?A.B.C.D.
A、For Enlightenment Europe, China was a model state.
B、Bi was used to record history.
C、The Qianlong Emperor thinks that the bi looks like a bowl stand, a type of object used since antiquity in China.
D、The aesthetic meaning of Bi was ignored in the past.
答案: 【The aesthetic meaning of Bi was ignored in the past.】
3、单选题:The prefix “pro-” takes the following alternative forms but( ).
A、“Pur-”.
B、“Pru-”.
C、“Pr-”.
D、“Por-”.
答案: 【“Pru-”.】
4、单选题:Which function does the euphemism word “pass away” have?
A、Inducing function
B、Covering up function
C、Polite function
D、Taboo function
答案: 【Taboo function】
5、判断题:Li Shimin was the founder of the Tang Dynasty.
A、对
B、错
答案: 【错】
第三章 单元测试
1、判断题:“Men at their birth, are naturally good. Their natures are much the same; their habits become widely different” is from Three-Character Scripture.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、单选题:Which is not true about the two families in the text?
A、They live in two cottages.
B、They often fight with each other.
C、They are all very poor.
D、Each family has four kids.
答案: 【They often fight with each other.】
3、多选题:Which of the following meanings does the prefix “ex-” denote?
A、“Supporting”.
B、“Out of”.
C、“Lacking”, “without”.
D、“Former but still living”.
答案: 【“Out of”.;
“Lacking”, “without”.;
“Former but still living”.】
4、单选题:In the following sentence “The newspaper—and probably the whole country—will wait its time and see how the new faces perform before judging them”, what is the form of synecdoche?
A、the species for the genus
B、the concrete for the abstract
C、the whole for the part
D、the part for the whole
答案: 【the part for the whole】
5、判断题:The saying “a peaceful family will prosper” is widely embraced in China.
A、错
B、对
答案: 【对】
第四章 单元测试
1、判断题:Lack of sleep will not lead to any health problems.
A、错
B、对
答案: 【错】
2、单选题:The day-to-day feel and quality of each of our lives does not sit on( ).
A、what we do with ourselves when we’re not at work
B、where we travel
C、which people we spend most of our time with
D、what we do for a living
答案: 【where we travel】
3、多选题:Which of the following words is a suffixation of the suffix “-hood”?
A、“widowerhood”.
B、“Singlehood”.
C、“Hardihood”.
D、“Manhood”.
答案: 【“widowerhood”.;
“Singlehood”.;
“Hardihood”.;
“Manhood”.】
4、单选题:Which of the following is not a paradox?
A、I beg a thousand pardons.
B、There’s nothing permanent in life but change.
C、If we want peace, be prepared for war.
D、We’ve learned from history that we’ve learned nothing from history.
答案: 【I beg a thousand pardons.】
5、单选题:Which type of tea is the most popular type of Chinese tea?
A、Yellow tea
B、White tea
C、Black tea
D、Green tea
答案: 【Green tea】
第五章 单元测试
1、判断题:China values collectivism and the U.S. values individualism.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、单选题:Which is not true about Sophia and Lulu?
A、Sophia made her Carnegie Hallpiano debut at 14.
B、Both girls are humorless robots with terrible dress sense.
C、Lulu led a prominent youth orchestra.
D、Both girls are never allowed to watch television, playcomputergames or go to sleepovers.
答案: 【Both girls are humorless robots with terrible dress sense.】
3、判断题:The suffix “-ent” is often added to verbs to form nouns that refer to a person that causes, promotes, or does a certain action, or nouns that denote a substance that causes, promotes, or does a certain action.
A、错
B、对
答案: 【对】
4、单选题:Which of the following is not a parody?
A、Better late than the late.
B、Make the hay while the sun shines.
C、A Mars a day keeps you work, rest and play.
D、He laughs best, who runs longest.
答案: 【Make the hay while the sun shines.】
5、单选题:Which is not the promoting factor to culture confusion?
A、Global trade
B、Culture exchange
C、Immigrants
D、Culture conflict
答案: 【Culture conflict】
第六章 单元测试
1、判断题:Cyberbullying takes place over digital devices like smart phones and computers.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Cruelty to others is nothing new, and online, technologically enhanced shaming is not enlarged, uncontained, and permanently accessible.
A、错
B、对
答案: 【错】
3、单选题:What is the difference between compounds and blends?
A、Both are made up of the initial letters of phrases, but blends are pronounced as single words while compounds are pronounced letter by letter.
B、Compounds are formed by combing two or more free words while blends are formed by joining parts of two words or a word plus a part of another word.
C、Both are made up of the initial letters of phrases, but compounds are pronounced as single words while blends are pronounced letter by letter.
D、Compounds are formed by combing parts of two words or a word plus a part of another word while blends are formed by putting together two or more free words.
答案: 【Compounds are formed by combing two or more free words while blends are formed by joining parts of two words or a word plus a part of another word.】
4、单选题:Which of the following is a metonymy?
A、There is no bread in the room.
B、When the distinguished visitor entered, the hall applauded.
C、The TV set is out of order.
D、The doctor cut him open, took out the appendix, and stitched him again.
答案: 【When the distinguished visitor entered, the hall applauded.】
5、单选题:Which is the result of modern social transformation?
A、Traffic accident
B、Virtual experience
C、Cyberbullying
D、All the answers are right
答案: 【All the answers are right】
第七章 单元测试
1、判断题:Martial art is not a kind of traditional art in China.
A、对
B、错
答案: 【错】
2、判断题:The dancers in Matisse’s Dance are not indenialof the troubles of this planet.
A、错
B、对
答案: 【对】
3、多选题:Which of the following meanings does the suffix “-fy” denote?
A、“Pertaining to”.
B、“Cause to be”
C、“Cause to have or feel”.
D、“To make”.
答案: 【“Cause to be”;
“Cause to have or feel”.;
“To make”.】
4、单选题:In the following sentence “The audience smiled, chuckled, and finally howled”, which major type of climax is used here?
A、Order of force or intensity
B、Order of degrees
C、Chronological order
D、Space order
答案: 【Order of degrees】
5、单选题:Which statement is wrong?
A、Art belongs to all
B、Art is expensive
C、Art can be seen in everywhere
D、Art is art
答案: 【Art is expensive】
第八章 单元测试
1、判断题:Biography should focus on the events that best reveal character and achievements.
A、错
B、对
答案: 【对】
2、判断题:Success life always built upon hardship.
A、对
B、错
答案: 【对】
3、判断题:The prefix “de-” is added to words to create new words whose word classes remain the same as the words to which “de-” is added.
A、对
B、错
答案: 【错】
4、单选题:In the following sentence “It must be delightful to find oneself in a foreign country without a penny in one’s pocket”, which major type of irony is used here?
A、verbal Irony
B、situational Irony
C、dramatic Irony
D、All the answers are wrong
答案: 【verbal Irony】
5、单选题:Which is not true?
A、Sports shows nation’s power and competitiveness.
B、Sports practice man’s endurance.
C、Sports can be neglected after heavy work, only rest is needed.
D、Sports can improve working efficiency.
答案: 【Sports can be neglected after heavy work, only rest is needed.】